Pisma iz mog mlina

Pisma iz mog mlina - Daudet, Alphonse | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Daudet, Alphonse
DIMENZIJA
6,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Pisma iz mog mlina.pdf
ISBN
8540753735684

OPIS

Zbirka priča francuskog književnika (živio u drugoj polovini 19. stoljeća) veliča ljepotu prirode i dobrotu ljudskih postupaka i ističe vrijednosti i univerzalnosti ljudske ljubavi prema prirodi i prema domovini.

Stoga je i prirodno da ponuđene interpretacije (obrađeno je 25 novela ... Title: Pisma iz mog mlina Author: Alphonse Daudet Keywords: pripovijetke francuska Provansa realizam Created Date: 12/20/2011 10:38:53 AM Pisma iz mog mlina lektira. Alphonse Daudet: Pismo iz mog mlina .

Pisac je priče pisao u provincijskoj prirodi, a namenio ih je čitocima u Parizu - odatle naziv pisma. Zanimljivu, toplu i poticajnu zbirku pripoviječica Pisma iz mog mlina povezuje mjesto zbivanja: stari mlin u piščevu zavičaju Provansi. Taj okvir pisac koristi kako bi nam u svakoj crtici prikazao neki zanimljiv lik, dočarao ljepotu svoga zavičaja, ispripovjedio neku smiješnu ili tragičnu zgodu koja živi u sjećanju ljudi njegova kraja ili jednostavno oslikao razvoj osjećaja u ... Pisma iz mog mlina / Alphonse Daudet ; prijevod i predgovor Jelena Butković.

POVEZANE KNJIGE