Pomoćne tvari u lijekovima

Pomoćne tvari u lijekovima - Šalković-Petrišić, Melita | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šalković-Petrišić, Melita
DIMENZIJA
3,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Pomoćne tvari u lijekovima.pdf
ISBN
9041976256709

OPIS

Posebna vrijednost ovog priručnika jest u ideji da veći broj liječnika, farmaceuta i proizvođača lijekova obrati pozornost na interakcije i učinke pomoćnih tvari u lijekovima, njihove neželjene učinke, toksičnost i moguću opasnost po ljudsko zdravlje. U priručniku su sabrani radovi stručnjaka iz područja medicine i farmacije u kojima se opisuju neželjeni učinci ekspicijensa. Zaključci spomenutih radova upućuju na činjenicu kako treba poznavati poželjna i neželjena svojstva pomoćnih tvari koje se koriste u tehnološkim postupcima pripreme gotovog lijeka. Nadamo se da će se ovaj priručnik naći u rukama što većeg broja liječnika i farmaceuta, ali posebno bi bilo važno da su s njima upoznati proizvođači lijekova, ponajviše oni koji se bave sintezom novih generičkih preparata

ako u dokumentaciji uz zahtjev za registraciju homeopatskog lijeka navede netočne podatke (članak 69. stavci 2.

Generički lijek se od izvornog lijeka može razlikovati i izgledom (npr. različiti oblik ili boja tableta) te može biti pakiran u različite kutijice ... API) te pomoćne tvari (engl.

POVEZANE KNJIGE