Internistička onkologija

Internistička onkologija - Mršić-Krmpotić, Zrinka | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mršić-Krmpotić, Zrinka
DIMENZIJA
10,60 MB
NAZIV DATOTEKE
Internistička onkologija.pdf
ISBN
7685579475425

OPIS

U ovoj je knjizi sistematski obrađena i prikazana suvremena klinička onkologija, smjernice internističkoga liječenja onkoloških bolesnika. U pisanju knjige je sudjelovalo 26 autora, hrvatskih stručnjaka koji se bave internističkom onkologijom, ali i oni koji su uključeni u tu problematiku, od bazičnih ispitivanja do liječenja terminalnoga bolesnika. Izbor autora je učinjen isključivo prema načelu stručnosti za pojedina područja onkologije. Knjiga ima 20 poglavlja, a sadržajno je podijeljena u tri dijela. Opći dio čine bazične grane onkologije (molekularna biologija proliferacije zloćudnih tumora i osnovna načela kemoterapijskog liječenja zloćudnih tumora) i etika u kliničkim pokusima u onkologiji. Drugi dio se bavi problemima liječenja pojedinih sijela zloćudnih tumora, a treći dio su prilozi koji govore o nuspojavama primjene citostatika, hitnim stanjima u kemoterapiji onkoloških bolesnika, kemoterapiji i hemostazi, liječenju boli i o bolesniku na kraju života

Knjiga ima 1190 stranica, za ... Poslijediplomski specijalistički studij „Internistička onkologija" obvezni je dio programa specijalizacije iz internističke onkologije Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske. Klinika za radioterapiju i onkologiju Kliničkog bolničkog centra u Rijeci ima odobrenje Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske za ... 'Internistička onkologija', rad stručnjaka iz regionalnih onkoloških centara Foto: KCUS -Vijesti.ba U Bošnjačkom institutu Sarajevo večeras će, s početkom u 18 sati, biti održana promocija knjige 'Internistička onkologija' autora prof.

Posebni dio bavi se problemima liječenja pojedinih sijela zloćudnih tumora i konačno, treći dio su prilozi koji govore o nuspojavama primjene citostatika, hitnim stanjima u kemoterapiji onkoloških bolesnika, kemoterapiji i hemostazi, liječenju boli i o ... INTERNISTIČKA ONKOLOGIJA. Autor: Semir Bešlija Damir Vrbanec.

POVEZANE KNJIGE