Medicina rada i okoliša

Medicina rada i okoliša - Šarić, Marko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šarić, Marko
DIMENZIJA
5,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Medicina rada i okoliša.pdf
ISBN
5777199840004

OPIS

U svezi s tehnološkim napretkom zbivaju se i značajne promjene s obzirom na rizike kojima su radnici izloženi. Istodobno se prikupljaju nova, potpunija znanja u objektivizaciji rizika, ocjeni izloženosti i učinaka.Značaj ambijenta i uvjeta u kojima čovjek živi i mogući utjecaj onečišćenja u okolišu na zdravlje, sustavnije su ispitani i evaluirani. U knjizi se povezano obrađuju oba od navedenih aspekata polazeći od suvremenog pristupa o totalnoj izloženosti odnosno o rizicima povezanim s poslom koji čovjek obavlja, te o onima koji se pojavljuju u životnom okolišu. Polazi se od opisivanja, definiranja i detektiranja mogućih rizika, putova izloženosti, unosa štetnosti u organizam, bioloških učinaka, njihove kontrole, pa do upravljanja rizicima odnosno mjera prevencije i zaštite. U knjizi je navedena i lista svih profesionalnih bolesti, zakonske odredbe, te granične vrijednosti za onečišćenja zraka, vode, hrane i ionizirajuće zračenje. Knjiga je namijenjena stručnjacima medicine rada i zdravstvene ekologije, kao i onima koji se školuju i usavršavaju za rad na ovim područjima ( postdiplomski studij i specijalizacija), ali i široj javnosti, te skupinama i udrugama građana koje djeluju na ovom području

Cilj joj je očuvanje i unapređenje zdravlja radnika, sprječavanje ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i invalidnosti. Medicina rada provodi specifičnu zdravstvenu zaštitu - usklađuje biološke osobine organizma sa zahtjevima posla i radne aktivnosti te utvrđuje ovisnosti ... Knjiga: Medicina rada i okoliša, pisac: Marko Šarić, Eugenija Žuškin, Udžbenici, Fakultet, Stručne knjige, Primjenjene nauke, Medicina, Tuzla, 85 KM, Izdavač ... MEDICINA RADA I OKOLIŠA.

Osnovni zadaci i aktivnosti medicine rada su se odnose na radno mjesto, radnika i njegovo zdravlje te djelatnosti informiranja i izobrazbe. Ambulanta medicine rada Profesionalne bolesti Bolesti u svezi s radom i povrede na radu Ocjena radne sposobnosti Mr.sc. Amila Puzić Boženka Galić Tirić, dr.med Boženka Galić Tirić, dr.med Petak 19.10.2018.

POVEZANE KNJIGE