Razvojna psihopatologija i psihijatrija

Razvojna psihopatologija i psihijatrija - Wenar, Chenar | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wenar, Chenar
DIMENZIJA
7,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Razvojna psihopatologija i psihijatrija.pdf
ISBN
6444299040347

OPIS

Temeljna pretpostavka razvojnog pristupa za razumijevanje poremećaja u dječjoj dobi formulirana je kao simbiotska veza između normalnog i nenormalnog razvoja, pri čemu svaki utječe na onaj drugi, i od kojih nijedan ne opisuje razvoj u potpunosti, bez onog drugog. Naša vlastita definicija psihopatologije kao normalnog razvoja koji je krenuo krivim putem, sažima ovu međuovisnost. Nakon što je prihvaćena ova temeljna ideja, ovakvi su izrazi zazvučali preopćenito da bi bili zadovoljavajući. Bilo je potrebno načiniti mnogo razrađeniju zamisao o tome kako djeluje ova međuovisnost i kako ona dovodi do normalnog razvoja, s jedne strane, odnosno psihopatologije, s druge. Trenutačno, pojmovi rizika i zaštitnih (protektivnih) čimbenika popunjavaju ovu prazninu. Upravo je dinamička međuigra ovih čimbenika ono što određuje hoće li razvoj teći po svom normalnom ili poremećenom tijeku, te, u ovom drugom slučaju, hoće li biti povratka na normalnost. Danas postoji dosta empirijskih podataka da se utvrde razvojni putovi većeg broja psiho-patoloških fenomena. Ovi nam putovi daju podatke o tome koji čimbenici i u kojem razvojnom razdoblju odstupaju od svog normalnog tijeka, kao i o prirodi ovih odstupanja.

Material type: Text Series: Sveučilišne knjige i priručnici ; 6 . Razvojna psihopatologija i psihijatrija : od dojenačke dobi do adolescencije Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

Postavite pitanje o ovom proizvodu. Opis AKCIJSKA CENA ZA VAS: 4070 dinara.

POVEZANE KNJIGE