Urološki dijagnostički algoritmi

Urološki dijagnostički algoritmi - Radej, M. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Radej, M.
DIMENZIJA
4,60 MB
NAZIV DATOTEKE
Urološki dijagnostički algoritmi.pdf
ISBN
2415747654558

OPIS

Ova je knjiga namijenjena urolozima, liječnicima opće medicine te studentima medicine. Opisuju se i prikazuju današnje mogućnosti dijagnostike najčešćih i najvažnijih uroloških bolesti. Težište je stavljeno na dijagnostičke postupke, ali kako ih nije moguće odvojiti od terapijskih načela, navedene su opširno i terapijske smjernice uroloških bolesti. U prvom su dijelu knjige općenito prikazani urološkodijagnostički postupci, a u drugom dijelu najčešće urološke bolesti, s posebnim osvrtom na one koje skraćuju život bolesnika, oštećuju vitalne funkcije te utječu na radnu sposobnost. U trećem dijelu knjige još se jednom ističu najvažniji simptomi i znakovi te algoritamski postupci kojima se najlakše, najbrže i najekonomičnije postiže rezultat.

5. Primjena opisanih struktura u složenijim algoritmima.

Cilj dijagnostike je točno i brzo otkriti vrstu tumora i započeti s liječenjem koje ovisi o stadiju tumora. Metodama probira cilj je otkriti rak dojke kod asimptomatskih bolesnica u samom početnom stadiju koji je još uvijek lokaliziran samo na tkivo dojke.

POVEZANE KNJIGE