Vrsnoća medicinske skrbi

Vrsnoća medicinske skrbi - Reuben, Eldar | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Reuben, Eldar
DIMENZIJA
12,27 MB
NAZIV DATOTEKE
Vrsnoća medicinske skrbi.pdf
ISBN
2113626185353

OPIS

Tema ove knjige je poboljšanje kakvoće medicinske skrbi i znanstveno procjenjivanje njezina stupnja. U posljednja tri desetljeća ocjenjivanje kakvoće medicinske skrbi dobiva sve veću važnost, najprije u SAD-u, a zatim i u zemljama zapadnog svijeta, pa tako i u nas. Praćenje kakvoće skrbi i održavanje na stupnju koji, uz raspoloživa sredstva, osigurava najbolju skrb, a bez povećane opasnosti za bolesnike, vrlo je važno. Jer, ako kakvoća nije prihvatljiva, treba je poboljšati i podići je na željenu razinu. Vrsnoće medicinske skrbi temeljno je važna za zdravstvenu zaštitu na svim razinama, od ambulanta liječnika primarne zaštite, preko općih i kliničkih bolnica do sustava zdravstvene zaštite u cjelini. Znanstvene osnove koje obrađuje knjiga, temelje se na nepristranoj objektivnoj procjeni, upletanju (intervenciji) na principima medicine temeljene na dokazima te nepristranoj procjeni rezultata upletanja. Takvi postupci moraju biti trajno provođeni s ponavljanim ciklusima upletanja. Za medicinsku skrb, kao oblik zdravstvene skrbi, neposredno su odgovorni liječnici, jer je sami primjenjuju i nekoga upućuju da je primijeni. Kako, do sada, liječnik u svom školovanju malo uči o načelima i postupcima za održavanje prihvatljive kakvoće medicinske skrbi i njezinu poboljšanju, ovakva knjiga je dobrodošla i vrlo korisna. Autor, vrsni svjetski stručnjak za ovo područje, iznosi u ovoj knjizi i znanja o doprinosima drugih disciplina skrbi za bolesnika, o odnosima unutar radnog tima, o organizaciji djelatnosti i njezinim promjenama. U knjizi se nalaze i korisni dodatci: Englesko-hrvatski rječnik Pojmovnik Popis knjiga o kakvoći skrbi i njezinu poboljšanju Popis časopisa koji se bave promidžbom poboljšanja kakvoće skrbi.

Javne nabavke i javna infrastruktura 3. Metod rada ...

travnja 2004. godine redovnu sjednicu na kojoj su usuglašeni ključni zahtjevi medicinske skrbi o olimpijcima tijekom Olimpijskih igara u Ateni. Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online.

POVEZANE KNJIGE