Osteosinteze dugih kostiju – pogreške i komplikacije

Osteosinteze dugih kostiju – pogreške i komplikacije - Rukavina, Antun | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rukavina, Antun
DIMENZIJA
3,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Osteosinteze dugih kostiju – pogreške i komplikacije.pdf
ISBN
1368834516659

OPIS

Knjiga je rezultat 25-godišnjeg rada autora u liječenju prijeloma kostiju operativnim metodama. Sve važne napomene u općem i specijalnom dijelu prikazane su sažeto i prikladno tako da liječnik može vrlo lako uočiti grešku, ali i u danom trenutku znati izabrati i poduzeti odgovarajuću operativnu metodu najprikladniju u tretiranom slučaju.Osobita je vrijednost knjige da se autor vrlo kritički odnosi prema vlastitim uspjesima, ali i pogreškama, sve u želji da čitalac iz prikazanog materijala nauči što više.U posebnom dijelu uz brojne i vrlo kvalitetne slike i rendgenograme može se po pojedinim dijelovima dugih cjevastih kostiju i vidjeti da je naslov – pogreške i komplikacije u potpunosti objašnjen.Područje liječenja traume kostiju u našoj je medicinskoj literaturi relativno slabo obrađen, pa je ovakva knjiga dobro došla. Vjerujemo da će knjiga postati priručnik ne samo traumatolozima, ortopedima, nego i svim onima koji se susreću s liječenjem i praćenjem traumatiziranog bolesnika. To znači da će osim kod užih specijalista knjiga nađe svoje mjesto i u ambulantama liječnika opće prakse odnosno liječničkim komisijama.

Komplikacije koje ugrožavaju vitalnost ekstremiteta ili trajno oštećuju njegove funkcije zabilježene su u malom postotku ozljeda ekstremiteta. teosinteza dugih i kratkih kostiju. Najviše na natko­ ljenici 580 (30,8%), gležnjevima 540 (28,7%), goljeničnoj kosti 378 (20,1%) i kostima podlaktice 190 (10,1%).

fractura) je udružena mehanička povreda koja se karakteriše oštećenjem mekih tkiva, prekidom kontinuiteta kosti (lat. fractura osseum) ili hrskavice (lat.

POVEZANE KNJIGE