Povijest jednog Nijemca

Povijest jednog Nijemca - Haffner, Sebastian | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Haffner, Sebastian
DIMENZIJA
7,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest jednog Nijemca.pdf
ISBN
7857013243703

OPIS

Povijest jednog Nijemca djelo je pronađeno u piščevoj ostavštini. Otkriće i tisak 2000. godine u Njemačkoj učinile su ju jednim od najvažnijih svjedočanstava o Njemačkoj u prvoj polovici 20. stoljeća, doba militarizacije njemačkog društva u ozračju Prvog svjetskog rata te kasnije fašizacije i propasti zemlje pod Hitlerom. Premda ju je Hafner napisao mlad knjiga je fundamentalnog karaktera jer govori o puzajućoj radikalizaciji društva, rastu nacionalizma sve do u rasizam i početak totalnog rata. Rukopis je nastao 1939., kada je Hafner već pobjegao u Englesku. Bila je napisana kao opomena i upozorenje britanskoj publici na to što se svijetu sprema iz Njemačke. Bio je prevedn na engleski ali nikad objavljen, sve do sada. Za Hrvatsku koja je na tragični način bila dionica i žrtva procesa opisanih u knjizi ova knjiga je i od historiografskog i od političko–kulturološkog značaja.

Mali se Rudolf Hess školovao u njemačkoj protestantskoj školi u Aleksandriji, a povremeno je posjećivao i Njemačku. Po njemu, nakon smrti Kulina bana, ugarski kralj, (Emerik ili Ladislav IV su vladali 1204. kad je umro Kulin ban), ali ne kaže se koji je kralj u pitanju Bosnu u je poslao jednog svog velikaša, porijeklom Nijemca, koji je imao zadatak zauzeti Bosnu.

Dodaj-10 % ŽIDOVSKA POVIJEST, ŽIDOVSKA RELIGIJA - tri bremenita tisućljeća. Israel Shahak.

POVEZANE KNJIGE