Zavoji

Zavoji - Đanić,Davorin | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Đanić,Davorin
DIMENZIJA
4,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Zavoji.pdf
ISBN
5095797032104

OPIS

Tehnika previjanja rane, kao jedan od tradicionalnih, najstarijih oblika medicinske i nemedicinske pomoći i tehnike postavljanja zavoja i poveza različite namjene u zbrinjavanju ozljeda i bolesti – u svakodnevnoj su praksi brojnih (ne samo kirurških) medicinskih disciplina; u osposobljavanju laika za pružanje prve pomoći i kućne njege – ove se tehnike ubrajaju među najvitalnije sadržaje obuke.U uobličavanju tehnika zbrinjavanja ozlijeđenih ili oboljelih osoba autori uvijek decidirano naglašavaju optimalne tehnike izbora, i pri tome nijansiraju i alternativne, analogne tehnike primjenljive u zadanim situacijama. Imajući u vidu brojne terminološke alternative, odnosno leksičke i jezične upite u ovom području, ali i činjenicu da će razine opće naobrazbe, stručnosti i aspiracija čitateljstva biti različiti, autorski tim se svjesno opredijelio za pojednostavljenje nomenklature prikazanih tehnika u daljnjem tekstu, smatrajući termine tipični zavoji, tipični povezi i posebne vrste zavoja i poveza – prihvatljivim i opravdanim u odnosu na postavljene didaktičke i stručno-metodološke ciljeve.

Pokaži ... Zavoji. Zbrinjavanje rana Obloge za rane Čišćenje rana Specijalne komprese Visoko upijajuće komprese Prikaži sve.

Kod rana koje BAUHAUS je stručni centar za radionicu kuću i vrt. U našem centru Prva pomoć pronaći ćete Flasteri i zavoji kao i veliki izbor ostalih proizvoda. O NAMA.

POVEZANE KNJIGE