Depresija

Depresija - Hautzinger, Martin | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hautzinger, Martin
DIMENZIJA
6,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Depresija.pdf
ISBN
1939096733279

OPIS

Knjiga nas upoznaje s aktualnim trenutkom znanja o uzrocima, dijagnostici i psihoterapijskom tretmanu depresivnih poremećaja, vjerojatno najčešćeg oblika psihičkih poremećaja. Opisuju se sve terapijske mogućnosti koje nam danas stoje na raspolaganju u bavljenju tim poremećajem, koji nipošto ne treba podcjenjivati.

Depresiju često prati gubitak interesa za život, smanjena energija, osjećaj bezvrijednosti ili nemogućnost da obavljate poslove koje ste prije s lakoćom obavljali zbog nedostatka koncentracije. Depresija je bolest koja pogađa ljude svih dobnih skupina, svih društvenih slojeva i svih zemalja svijeta, te nije znak slabosti. Ona povećava rizik razvoja drugih nezaraznih bolesti kao što su dijabetes i kardiovaskularne bolesti, a depresija koja se javlja kod žene nakon poroda može utjecati na razvoj novorođenčeta. Depresija je danas najčešći i ozbiljan psihički poremećaj, koji nepovoljno utječe na osjećaje, razmišljanje i ponašanje čovjeka.Depresija može pogoditi svakoga, a uzrokuje gotovo stalan osjećaj tuge i/ili gubitak interesa za aktivnosti u kojima je osoba nekada uživala. Simptomi depresije mogu dnevnu rutinu učiniti gotovo nemogućom.

Medicus, 18(2), 173-179. Do 2020. godine Svjetska zdravstvena organizacija procijenila je da će za žene depresija biti najveći problem, a za muškarce drugi po redu.

POVEZANE KNJIGE