Prilagođavanje rada čovjeku -ergonomski priručnik

Prilagođavanje rada čovjeku -ergonomski priručnik - Grandjean | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grandjean
DIMENZIJA
10,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Prilagođavanje rada čovjeku -ergonomski priručnik.pdf
ISBN
3049172524656

OPIS

Prilagođavanje rada čovjeku prijevod je petog izdanja knjige Fitting the Task to the Human poznatih i priznatih stručnjaka na području ergonomije, K.H.E. Kroemera i E. Grandjeana. Knjiga je prevedena na 10 svjetskih jezika, a koristi se kao sveučilišni udžbenik u više od 20 zemalja. Autori dosljedno primjenjuju interdisciplinarni pristup u kojem se zagovaraju rješenja problema radnog mjesta i okolinskih faktora na osnovi biomehaničkih i psihofizioloških spoznaja o čovjeku, kao i njegovu ponašanju u radnim situacijama. Cilj je izbjegavanje negativnih posljedica po čovjeka (dosada, umor, senzomotorička i lokomotorička oštećenja), kao i održavanja efikasnosti na optimalnoj razini. Polazi se od toga da je radnikovo ponašanje određeno fiziološkim, anatomskim i psihološkim faktorima, te da se, s tim u skladu, ono može u potpunosti razumjeti jedino kad se udruže spoznaje ovih triju znanstvenih disciplina. U knjigu su uvršteni i sadržaji koji se odnose na probleme novih tehnologija i ljudsku stranu upotrebe računala. Knjiga zasigurno može značajno doprinijeti obrazovanju inženjera, psihologa, medicinskih stručnjaka, arhitekata, ekonomskih i drugih stručnjaka koji se bave humanizacijom i unapređenjem učinkovitosti ljudskog rada. Iz sadržaja Mišićni rad; Kontrola pokreta; Poboljšanje radne efikasnosti; Tjelesne dimenzije; Oblikovanje radnih mjesta; Teški tjelesni rad; Rukovanje teretom; Radne vještine; Sustav čovjek-stroj; Mentalna aktivnost; Umor; Radni stres; Dosada; Oblikovanje rada s ciljem izbjegavanja monotonije; Radni sati i uzimanje hrane; Noćni rad i rad u smjenama; Vid; Ergonomski principi osvjetljenja; Buka i vibracije; Unutarnja klima; Dnevno svjetlo, boje i glazba za ugodan rad.

Foy (ur.) Liječenje posttraumatskog stresnog poremećaja. 60,00 kn Dodaj u košaricu.

Maja Parmač Kovačić, viša asist. ECTS bodovi: 7 bodova Jezik: hrvatski Trajanje: jedan semestar Status: izborni Oblici nastave s brojem sati semestralno: 45 sati predavanja i 45 sati vježbi.

POVEZANE KNJIGE