Struktura i priroda inteligencije

Struktura i priroda inteligencije - Zarevski, Predrag | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zarevski, Predrag
DIMENZIJA
5,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Struktura i priroda inteligencije.pdf
ISBN
9007412726480

OPIS

Kao i drugdje u svijetu, inteligencija je i kod nas, gledano kako profesionalno tako i laički, jedan od najzanimljivijih psihologijskih pojmova. Iako je tradicija mjerenja i istraživanja kognitivnih osobina u nas duga, do sada nismo imali vlastitu knjigu s ambicijom temeljitog pregleda konceptualizacija, istraživanja i najvažnijih nalaza u ovom području. Predrag Zarevski je probio led te će njegov pokušaj vjerojatno pobuditi znatnu pažnju stručne i šire publike. Na inteligenciju se u ovoj knjizi gleda kao na najvidljiviji i najznačajniji dio kognitivnog funkcioniranja, koji je dobro reprezentiran i u laičkom poimanju ljudskih sposobnosti. Stoga je inteligenciji dano najviše prostora, ali nužno je bilo prikazati i ostale kognitivne procese koji na nju utječu i na koje utječe inteligencija. Iz sadržaja Mjerenje brzine procesa obrade informacija; Određenje inteligencije; Faktorski modeli kognitivnih sposobnosti; Kibernetički modeli kognitivnih sposobnosti; “Neklasični” pristupi istraživanju kognitivnih sposobnosti; Uloga naslijeđa i okoline za razvoj inteligencije; Spolne razlike u kognitivnom funkcioniranju; Kognicija i dob; Utjecaj vježbe na rezultate u testovima inteligencije; Eksplicitne i implicitne teorije inteligencije; Inteligencija i učenje; Inteligencija i ličnost; Rasa i inteligencija; Pogled u budućnost – umjetna inteligencija.

Iako je tradicija mjerenja i istraživanja kognitivnih osobina u nas duga, do sada nismo imali vlastitu knjigu s ambicijom temeljitog pregleda ... Struktura i priroda inteligencije / Krunoslav Matešić (ur.). Jastrebarsko: Slap, 2000 CROSBI ID: 54725 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca.

Naime, s jedne strane, tu je razvoj kompjutorske tehnologije koja omogućuje paralelno procesiranje nužno za umjetnu ... STRUKTURA I PRIRODA INTELIGENCIJE, 2. izdanje; STRUKTURA I PRIRODA INTELIGENCIJE, 2.

POVEZANE KNJIGE