Valentin Puževski – škola otvorenih vrata

Valentin Puževski – škola otvorenih vrata - Mijatović, Antun | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mijatović, Antun
DIMENZIJA
6,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Valentin Puževski – škola otvorenih vrata.pdf
ISBN
5737470465008

OPIS

U knjizi Škola otvorenih vrata Valentina Puževskog sakupljeni su radovi ovoga hrvatskog pedagoga stasalog iz učiteljskih redova koji je nastojao na tradiciji hrvatske nacionalne škole tragati za školom okrenutom potrebama odgoja i obrazovanja u temeljnoj izobrazbi u osnovnoj školi. Vrijeme je to druge polovice dvadesetog stoljeća kad se u svijetu traže nova pedagoška rješenja i on se nastoji uključiti u taj pokret. Daje prikaz razvoja školstva, a onda hrabro otvara vrata hrvatske škole pokušajima i iskustvima drugih zemalja, no, ne oponašajući ih, nego nastojeći graditi vlastitost. Otuda i simbolički naziv Škola otvorenih vrata. Pripada pedagozima koji otvaraju školske prostore i vrijeme za sve one sadržaje i načine rada koji mogu pripomoći u rastu vrijednih ljudskih osobina mladih. Zalaže se za školu njihova radosnog življenja. Valentin Puževski je ponajprije učitelj koji svoja teorijska pedagoška razmišljanja pokušava i praktično ostvariti, a na iskustvima do kojih dolazi vodeći nekoliko uzornih škola gradi svoje teorijske stavove. Iz sadržaja Znanstveni i teorijski rad prof.dr.sc. Valentina Puževskog u području pedagogije i školstva; Neka značajnija samoodređenja i određenja pedagoškog i pedagogijskog planetarija prof.dr.sc. Valentina Puževskog; Neprekidno putovanje u školsku neizvjesnost; Društvene i životne odrednice proširivanja odgojne i obrazovne funkcije suvremene škole; Otvorenost škole prema društvenoj sredini; Izvannastavne i izvnaškolske aktivnosti u funkciji suvremenih tokova odgoja i obrazovanja; Modeli boravka učenika u školi; Posebnosti kineziološkog pristupa odgoju; Novo vrijeme traži novu pedagogiju i novu školu; Izobrazba i pripremanje učitelja; Aktivirati učenike za unapređivanje higijenskih i estetskih uvjeta života u školi; Suvremena škola i štednja; Škola i odgoj mladih za karitativno djelovanje; Mjesto i uloga podmlatka Crkvenog križa u osnovnoj školi; Slobodno vrijeme, igra i odgoj; Pisma starog učitelja.

Cijena 100 kn ~ 14 € Pošalji poruku Veleprodajna cijena: Približno: Netto cijena: PDV: Šifra oglasa: 29836052 Podijeli Spremi Osnovne informacije Lokacija Grad Zagreb, Novi Zagreb - Zapad, Podbrežje ... Valentin Puževski rođen je u mjestu Mali Potočec pored Križevaca, 27. siječnja 1931.

1931.). Osnovnu i Učiteljsku školu polazio u Križevcima. Iz sadržaja: Znanstveni i teorijski rad prof.

POVEZANE KNJIGE