Živjeti da bi se pripovijedalo

Živjeti da bi se pripovijedalo - Marquez, Gabriel Garcia | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marquez, Gabriel Garcia
DIMENZIJA
8,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Živjeti da bi se pripovijedalo.pdf
ISBN
1654201969504

OPIS

‘Živjeti da bi se pripovijedalo’ vjerojatno je najočekivanija knjiga desetljeća koja donosi pregled i oživljava najvažnija razdoblja u životu Gabriela Garcíe Márqueza. U ovoj nadasve zanimljivoj priči kolumbijski nobelovac otkriva nam sjećanja iz svoga djetinjstva i mladenaštva u kojima se stvarao imaginarij iz kojega će proizići neke od temeljnih pripovijedaka i romana književnosti na španjolskom jeziku 20. stoljeća. Pred nama je životna priča Gabriela Garcíe Márqueza, njegova autobiografija u kojoj nam otkriva podrijetlo likova i pripovijesti koji žive u djelima kao što su ‘Sto godina samoće’, ‘Ljubav u doba kolere’, ‘Pukovniku nema tko pisati’ ili ‘Kronika najavljene smrti’. Time ovo djelo postaje vodič za čitanje kroz cjelokupan autorov opus, i nužan pratitelj koji će, nakon čitanja ove knjige, baciti novo svjetlo na nezaboravne odlomke njegove proze.

Rad je jedna od osnovnih kategorija ljudske egzistencije. Neizbježan je iz mnogih perspektiva iz kojih promatramo sami sebe (sociološke, ekonomske, politološke), a upisuje se i u teoriju i povijest književnosti kao element koji strukturno određuje pripovjedne ... Da nam je netko prije dvije godine ili čak godinu dana pokazao ovaj prizor, pomislili bi da se radi o nekakvom luđaku.

Yeshua - onaj koji spašava. Prema Lukinom evanđelju 2, 1-20 U Betlehemu se rodio Isus Krist na rubu grada u špilji koja je pastirima služila kao sklonište za stoku i njih.

POVEZANE KNJIGE