Demokratizacija Hrvatske

Demokratizacija Hrvatske - Dekanić, Igor | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dekanić, Igor
DIMENZIJA
5,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Demokratizacija Hrvatske.pdf
ISBN
6223300304796

OPIS

U uvodnom dijelu Dekanić sjajno identificira hrvatske nacionalne mentalitete, sindrome, komplekse i karakteristike, kao što su: racionalnost i iracionalnost, ekstremizam i uravnoteženost, konvertitstvo i stabilnost, oportunizam i malodušnost, i na taj način određuje ključne točke svoje analize i sinteze. Sljedećih šest dijelova knjige sadrži sam čin stvaranja hrvatske države, domovinski rat, međunarodno priznanje, sve parlamentarne izbore 1990-2003., politiku svih vlada, vanjsku politiku, politiku prema BiH, ustavne promjene, političke krize, kontroverze oko Haaga, problematiku gospodarstva itd. Najveća vrijednost ove knjige je u tome što autor nadvisuje radove sličnog žanra. Publicistički radovi iz pera političara i političkih stranaka, čak i oni najbolji, nose pečat nepodnošljive apologije i loše promidžbe. Radovi iz pera većine intelektualaca, čak i onih izvan stranaka, pate od ispraznog profesorstva i apstraktnog akademizma. U ovom radu, međutim, na plastičan i uvjerljiv način prikazuje se naš demokratski razvitak, bez trunke ideološke usmjerenosti. Uporabna vrijednost ovog teksta je iznimno svestrana. Po sadržaju i stilu djelo je namijenjeno najširoj javnosti, a posebno medijima i obrazovnim institucijama. Ova knjiga može pomoći i političkim strankama jer ukazuje na njihove previde, promašaje, poraze, pa i katastrofalne greške, a nekima može razbistriti njihov politički um.

Programski vodič - Europa za građane 2007. -2013.

Zapravo, ako je nešto uništeno, to su uništene sve naivne iluzije da je moguća postupna demokratizacija Jugoslavije i unutar takve Jugoslavije ... Održana je svečana sjednica Predsjedništva SDP-a povodom obilježavanja 30 godina hrvatske socijaldemokracije.. Gordana Sobol podsjetila je na nekoliko momenata u povijesti SDP istaknuvši kako su još u bivšoj Jugoslaviji započeli otpor srpskoj agresiji te su sudjelovali u donošenju demokratskog sistema. demokratizacija kazališta Drag queen Spazam Orgazam u novoj predstavi HNK Varaždin Na Velikoj sceni varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta u petak je izvedena druga ovogodišnja premijerna predstava, autorski projekt „Pazi na prazninu" redatelja Romana Nikolića i dramaturginje Olje Lozice. Ovog proljeća stanovnicima i posjetiteljima Hrvatske svoja e-vrata otvorit će Library of Croatia, prva virtualna slobodna knjižnica na svijetu veličine cijele države (www.libraryofcroatia.com).Kroz ovu inovativnu platformu za besplatno i anonimno čitanje - koju je u cijelosti osmislio i razvio interdisciplinarni tim hrvatskih stručnjaka - svakome tko se zatekne na teritoriju Hrvatske ... Demokratizacija demokracije na kućnom pragu Nedostatak demokracije u tvrtkama, strankama, sindikatima i drugim organizacijama.

POVEZANE KNJIGE