S Borgesom

S Borgesom - Borges, With | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Borges, With
DIMENZIJA
6,2 MB
NAZIV DATOTEKE
S Borgesom.pdf
ISBN
5016247130337

OPIS

Ovo nisu sjećanja; ovo su sjećanja o sjećanjima na sjećanja i događaji koji su ih potaknuli i nestali. Ostalo je samo nekoliko slika, nekoliko riječi, pa čak ni za njih ne mogu biti siguran da su bile onakve kakvima sam ih zapamtio. Ganut sam sitnim mudrostima što se gube nakon svake smrti, mudro je pisao Boiges u mladosti. Mladić koji se uspinjao stepenicama, izgubio se negdje u prošlosti, kao i mudri starac koji je volio priče. Uživao je u starim metaforama – vnjeme kao rijeka, a život kao putovanje i bitka. l bitke i putovanja za njega su završili. Rijeka je odnijela iz tih večeri sve osim književnosti, koja je (Borges bi citirao Verlainea) ono što ostaje nakon stoje esencijalno, nikad uhvatljivo riječima, reklo svoje.

kolovoza 1983.", varijacija je čestog autorova motiva dvojnika: pripovjedač Borges (61 g.) razgovara s Borgesom (84 g.) na samrti. "Paracelsusova ruža" priča je o glasovitom švicarskom alkemičaru koji upornom došljaku ne želi odati tajnu da je posjednik Riječi koja hrpici pepela može podariti život ruže, te ... O NADREALNOM NATURALIZMU.

Stvarajući mitove i legende nove Rusije, on je zbrojio braću Strugacke i Lema, i pomnožio ih s Borgesom. Upoznajte ovog vrlo neobičnog stvaraoca. Macron je ponovio "predanost vladavini prava i demokratskom procesu u Venezueli" u razgovoru s Borgesom i ostalim predstavnicima venezuelske oporbe, navodi se u priopćenju Elizejske palače.

POVEZANE KNJIGE