Latinsko – hrvatski encikloped.rječ 1-2

Latinsko – hrvatski encikloped.rječ 1-2 - Marević, Jozo | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marević, Jozo
DIMENZIJA
3,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Latinsko – hrvatski encikloped.rječ 1-2.pdf
ISBN
3619183679961

OPIS

Preko 200 000 osnovnih natuknica, sa podnatuknicama i sintagmatskim izričajima, obrađeno je u dva sveska ovoga rječnika. Točnije, u prvome su natuknice od slova A do L, ali i popis svih latinskih nepravilnih glagola, a u drugome pojmovi od slova M do Z, kao i dodatak s bitnim značajkama života rimskoga društva, zatim popis istoznačnica na latinskome jeziku, te najučestalijih kratica. Osobitu vrijednost ovome rječniku pridodaje obrada jezika kojim su pisali hrvatski latinisti.

Rječnik sadrži više od 3100 latinskih riječi u svojoj bazi podataka, odnosno sve riječi iz udžbenika za latinski jezik u srednjim školama, Orbis Romanus 1. Latin-Croatian / Croatian-Latin Botanical Dictionary (Latinsko-Hrvatski i Hrvatsko-Latinski Botanicki Rjecnik = Lexicon Botanicum Latino-Croaticum et Croatico-Latinum ) (Croatian) Hardcover - January 1, 1990. Ivan Bekavac Basić, Jozo Marević, Franjo Međeral: LATINSKO-HRVATSKI I HRVATSKO-LATINSKI ŠKOLSKI RJEČNIK S KRATKOM GRAMATIKOM. Rječnik obuhvaća kratak pregled gramatike, latinsko-hrvatski rječnik s otprilike 10 000 riječi i 1 300 fraza, hrvatsko-latinski rječnik s otprilike 2 700... 1994-lino-qw latinsko-hrvatski i hrvatsko-latinski rjecnik.

Slovenski su primjeri naglašavani uglavnom prema Snojevu Etimološkom rječ­ niku (Snoj). Primjeri iz litavskoga i latvijskoga nose naglaske kakvi su u... Hrvatski latinisti autori su književnih djela na latinskome, rodom Hrvati ili djelovanjem povezani s povijesnim prostorima Hrvatske.

POVEZANE KNJIGE