Ježeva kućica

Ježeva kućica - Ćopić, Branko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ćopić, Branko
DIMENZIJA
6,93 MB
NAZIV DATOTEKE
Ježeva kućica.pdf
ISBN
9207270082409

OPIS

Jedna od najljepših priča u stihu za male i velike, koja je oplemenila mnoge naraštaje univerzalnom porukom o ljubavi prema vlastitom domu, u osvježenome ruhu. “Ježeva kućica” kao slikovnica nastala je davne 1957. godine kad je Vilko Gliha Selan svojim viđenjem smjeloga Ježurke Ježića legendarnoj basni u stihovima Branka Ćopića udahnuo novi život i učinio je apsolutnim dječjim književnim klasikom. Likovni prikaz Ćopićeve priče u izdanju nakladničke kuće Naša djeca najpopularnija je i najdugovječnija slikovnica u Hrvatskoj i šire. Branko Ćopić (1915. – 1984.) svojim se specifičnim humorom izdvajao od drugih dječjih pisaca svojega doba, a živom je maštom mališanima nastojao prikazati životne vrijednosti na razumljiv način. “Ježeva kućica” nosi jednostavnu i jasnu pouku kako se treba voljeti i čuvati vlastiti dom. Ježurka Ježić bori se za sebe i svoje stavove – čak i kada mu se drugi likovi izruguju, on je i dalje nepokolebljiv u obrani svojega doma. Zbog zanimljive i dinamične priče, “Ježeva kućica” spada u djela koja ostaju upamćena tijekom cijeloga života, a Ćopićevi se stihovi često citiraju i lako prepoznaju.

Nekoć je bio kod lisice Mice i slasno jeo iz prepune žlice. Red je da ponovi njezino djelo: srdačan doček i ukusno jelo.

Opis "Ježeva kućica" Branka Ćopića jedna je od najljepših priča u stihu za male i velike, koja je oplemenila mnoge naraštaje univerzalnom porukom o ljubavi prema vlastitom domu. Kao slikovnica nastala je davne 1957.

POVEZANE KNJIGE