Kroz pustinju i prašumu

Kroz pustinju i prašumu - Sienkiewitz, Henryk | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sienkiewitz, Henryk
DIMENZIJA
6,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Kroz pustinju i prašumu.pdf
ISBN
5262172749407

OPIS

Pustolovni roman za mladež s izrazitim povijesnim i putopisnim obilježjima. Boraveći dvadeset godina u Africi, putujući od Egipta do Zanzibara, Sienkiewicz je upoznao egzotične pustinjske i prašumske predjele i ljude koje je, kao i njihove plemenske sukobe, također doživljavao egzotično. Očito su proživljena iskustva s tih putovanja potaknula nastanak romana. I krajevi kroz koje je prolazio, i ljudi koje je sretao, i bolest koja ga je umalo pokosila našli su svoje mjesto u romanu, dakako transformirani piščevom maštom u zanimljive fikcijske kombinacije… Roman Kroz pustinju i prašumu u lektiri je za 6. razred osnovne škole. Naslov je u bilbioteci Moja Knjiga s novom metodičkom obradom. S poljskog je roman preveo Iso Velikanović, priredila Dubravka Težak, metodički obradila Dunja Merkler.

Kroz pustinju i prašumu je priča o dvoje drugara, Poljaku Staši (14) i Engleskinji Neli (8), čiji očevi rade kao inženjeri u Egiptu. Njih dvoje na putu otimaju Mahdijevi pobunjenici u Sudanu i moraće da prođu kroz niz pustolovina kako bi se izbavili. Autor: Henrik Sjenkjevič Nakon dužeg vremena, opet je u knjižarama knjiga koja je uljepšala djetinjstvo desetina generacija - „Kroz pustinju i prašumu".

godine pod naslovom U žarkoj Africi. Sienkiewicz je dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1900.

POVEZANE KNJIGE