Tragedija – kazalište misterija u Grčkoj

Tragedija – kazalište misterija u Grčkoj - Livraga, Jorge Angel | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Livraga, Jorge Angel
DIMENZIJA
10,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Tragedija – kazalište misterija u Grčkoj.pdf
ISBN
9044619983158

OPIS

Grčka je tragedija dosegnula svoj vrhunac u 5. st. pr. Kr. Kada točno nastaje, smatra autor, nije poznato: vjerojatno potječe iz ceremonija posvećenih misterijama. Ugledni profesor, u Hrvatskoj poznat po knjizi Teba objavljenoj 1995. godine, u ovoj knjizi objašnjava različite aspekte tragedije: njezinu filozofsku podlogu, religijske ideje, a posebno se bavi Eshilom i njegovim djelima – od ideja i priča do tehničkih pomoćnih elemenata koji su se koristili u realizaciji predstava.

Grčki grad-država Atena, koja je postala značajna kulturna, politička i vojna sila u ovom razdoblju, je bila njegovim središtem.Kazalište je u Ateni institucionalizirano kao dio festival Dionizija u čast grčkog boga vina, Dioniza. Antička Grčka. Kazalište je nastalo u staroj Grčkoj, iz rituala koji su se održavali u čast boga Dioniza.Slavili su ga pjevanim i recitiranim ditirambima i plesom i u tim svečanostima nalazimo početke tragedije i komedije.

Tragedija) Dramska su natjecanja održavana tijekom dionizija i bila su iznimno važna u antičkoj kulturi. Svaki se dramski autor predstavljao trilogijom (trima tragedijama povezanim temom ili likovima), a na kraju se izvodila satirska drama šaljiva mitskoga sadržaja u kojoj sudjeluje kor ... Misteriji u Grčkoj - Portal namijenjen alternativcima, praktičarima prirodne medicine, centrima, udrugama te korisnicima alternativnih usluga. tragedija (grč.

POVEZANE KNJIGE