Zagrepčanka

Zagrepčanka - Glumac, Branislav | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Glumac, Branislav
DIMENZIJA
9,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Zagrepčanka.pdf
ISBN
2294173200105

OPIS

Roman Zagrepčanka objavljen je davne 1974. i od tada je doživio čak 12 izdanja. Vrlo brzo stekao je status kultnog romana koji je obilježio jedno vrijeme, ali to je roman koji su čitale mnoge generacije. Kroz priču o životu djevojke Marijane, govori o odrastanju jedne generacije. Marijana potječe iz višeg sloja, školuje se za liječnicu, no ne zadržava se u miljeu u kojem je odrasla, već se kreće raznim dijelovima grada, ne bježeći niti od periferije. Ona je promiskuitetna, spava s bogatim muškarcima, živi posve neobuzdano. Obitelj doživljava kao lažnu, potrošenu licemjernu zajednicu u kojoj roditelji streme tek ugledu i moći. Glumac nam ne nudi nikakav sladunjavi kraj. Baš zbog toga što nije nimalo uljepšavao, već je brutalno razgolitio ljude i njihovo ponašanje, u situacijama koje su danas jednako žive kao i prije 40 godina, Zagrepčanka je roman koji će voljeti i nove generacije. Darija Žilić

Sviđa mi se: 433 · 3 govore o ovome · 3 ljudi bilo je ovdje. Svakodnevno svježi gableci po super cijenama! Opis „Zagrepčanka" je u javnosti sigurno najpoznatije Jelinekovo djelo, jedna od identifikacijskih oznaka Zagreba, ucrtana u sve gradske mape, snimljena za razglednice, a kako joj se popularnost ni u četiri desetljeća nije ugasila, svjedoči i posebna stranica posvećena joj na internetu. Svaka utrka je izazov za sebe, no ova utrka je posebna jer golica maštu svakog trkača/ice mogu li pretrčati 490 stepenica i popeti se na 25-i kat poslovne zgrade Zagrepčanka. Zagrepčanaka / Zagrepčanka / Zagrepčanki D Zagrepčankama A Zagrepčanke V Zagrepčanke L Zagrepčankama I Zagrepčankama Definicija.

There is a radio mast on the roof, which increases the height of the tower to 109 meters (363 feet). There are two underground levels, used for parking spaces.

POVEZANE KNJIGE