Nasilje u školama – izazov lokalnoj zajednici

Nasilje u školama – izazov lokalnoj zajednici - Grupa Autora | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grupa Autora
DIMENZIJA
8,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Nasilje u školama – izazov lokalnoj zajednici.pdf
ISBN
1273239921049

OPIS

Nasilje u školama složen je psihosocijalni problem koji zahtjeva timsko rješavanje ne samo unutar jedne profesije već i međuprofesionalno. Upravo to pokazuje ova knjiga nastala na temelju konferencije Vijeća Europe Lokalno partnerstvo za prevenciju i borbu protiv nasilja u školama, dajući dobar pregled kako se EU odnosi prema tom problem i koji mehanizmi za to postoje kako bi donekle ublažili taj problem. Nasilje u školi – izazov lokalnoj zajednici daje prikaz najznačajnijih dijelova konferencije Vijeća Europe Lokalno partnerstvo za prevenciju i borbu protiv nasilja u školama (prosinac 2002.). Konferencija u Strasbourgu odbacila je represiju kao način obuzdavanja nasilja u školama. Umjesto toga rasprava je bila usmjerena na medijaciju, interkulturni dijalog, sustav ranog upo-zoravanja, preventivne programe za osnovne škole i napose na poštivanje ljudskih prava i žrtava i prekršitelja. Jasna poruka konferencije je da prevenciju nasilja treba usmjeriti na obrazovanje, a škole se trebaju otvoriti i uključiti u inicijative lokalnog partnerstva s ostaiim sudionicima zajednice, uključujući i policiju, uzimajući u obzir specifična obilježja i faktore okoline te zajednice.

Nasilje u školi - izazov lokalnoj zajednici daje prikaz najznačajnijih dijelova konferencije Nasilje u školama složen je psihosocijalni problem koji zahtjeva timsko rješavanje ne samo unutar jedne profesije već i međuprofesionalno. Upravo to pokazuje ova knjiga nastala na temelju konferencije Vijeća Europe Lokalno partnerstvo za prevenciju i borbu protiv nasilja u školama, dajući dobar pregled kako se EU odnosi prema tom ... Nasilje u školama - izazov lokalnoj zajednici.

prosinca 2002.; Vijeće Europe; By: Vijeće Europe | Konferencija Lokalno partnerstvo za prevenciju i borbu protiv nasilja u školama Strasbourg 2 - 4. prosinca, 2002. izazov lokalnoj zajednici, Nasilje u školi - izazov lokalnoj zajednici daje prikaz najznačajnijih dijelova konferencije Vijeća Europe Lokalno partnerstvo za prevenciju i borbu protiv nasilja u školama (prosinac 2002.).

POVEZANE KNJIGE