Kraj ljubavne priče

Kraj ljubavne priče - Greene, Graham | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Greene, Graham
DIMENZIJA
6,49 MB
NAZIV DATOTEKE
Kraj ljubavne priče.pdf
ISBN
6852429897044

OPIS

Roman o ljubavnom trokutu u ratnom Londonu. Pisac Maurice Bendrix bori se sa svojom ljubomorom zbog žene koja mu nikada neće pripadati, a protivi se i Bogu, s kojim se na kraju ipak mora susresti. Državni službenik Henry Miles prevareni je muž, bezvoljan i mlitav, te ne osjeća nikakvu fizičku želju prema svojoj ženi Sarah, koja je rastrgana između takvoga muža i Mauricea, kojeg strastveno voli. Ona je ujedno središnji i najsloženiji lik romana: muči je neutaživa želja da duh bude isto toliko voljen koliko i tijelo, težnja da poštuje bračni ugovor i traganje za Bogom. Obrat nastupa u trenutku kad Bendrix otkriva dnevnik sada već mrtve Sarah, te ona sama postaje pripovjedačem koji objašnjava svoje postupke i obrat prema vjeri. Držeći se osnovne fabule, autor raspravlja o opasnostima strasti, ali i pomanjkanja osjećaja, te o pitanjima vjere i mogućnosti čuda.

Prirodoslovno-matematički fakultet i nakon toga se zaposlila u informatičkoj firmi ... Počele su nominacije. Linije za glasanje su zatvorene.

Završila je najduža BB romansa: Monika je izašla iz Kuće. Da je rastanak pred njima, Monika i Marko su znali, jer su oboje bili nominirani: on je skupio čak pet glasova stanara, a ona četiri.

POVEZANE KNJIGE