Psihomotorički razvoj djeteta u prve dvije godine života, 3.izdanje

Psihomotorički razvoj djeteta u prve dvije godine života, 3.izdanje - Čuturić, Nevenka | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Čuturić, Nevenka
DIMENZIJA
11,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Psihomotorički razvoj djeteta u prve dvije godine života, 3.izdanje.pdf
ISBN
5101918365752

OPIS

Pitanje koje se danas postavlja u svezi s razvojem zdrave djece ne odnosi se samo na problem slijedi li dijete normalne zakonitosti razvoja, nego koristi li ono pritom svoje pretpostavke na najbolji mogući način. Zakonitosti i redoslijed u pojavljivanju određenih pojava u psihičkom razvoju djece omogućavaju nam poznavanje i očekivanje određenih ponašanja u stanovitoj dobi. Ritam pojavljivanja tih pojava razlikuje se od djeteta do djeteta. U ovoj su knjizi obrađeni aspekti razvoja djeteta u prve dvije godine života s normama razvoja dobivenim na našoj djeci.Iz sadržajaUvod, Razvoj motorike, Razvoj okulomotorike, Razvoj govora, Razvoj društvenosti, Završna rasprava, Zaključci

Razvoj djeteta slijedi određenu pravilnost u kronološkom pogledu, ali su razlike prisutne, i to više u drugoj polovici prve godine. Većina djece podiže glavicu s tri mjeseca, ali nije veliko zaostajanje ni ako dijete podiže glavicu s četiri mjeseca. Predavanja: 1.Prenatalni razvoj - faze, rizični činitelji i prenatalna skrb 2.Rođenje i perinatalno razdoblje 3.Tjelesni i motorički razvoj u djetinjstvu i adolescenciji 4.Razvoj percepcije, pažnje i pamćenja 5.Intelektualni razvoj u djetinjstvu i adolescenciji 6.Jezični i govorni razvoj 7.Emocionalni razvoj 8.Obilježja ranog ... Psihomotorički razvoj djeteta u prve dvije godine života Nevenka Čuturić Iz sadržaja: Uvod; Razvoj motorike; Razvoj okulomotorike, Razvoj govora; Razvoj društvenosti; Završna rasprava; Zaključci. Razvoj djece koja tijekom prve godine života primaju vrlo malo impulsa bilo govorom, pogledom ili dodirom od strane roditelja ili osoba koje se za njih brinu, razvoj je usporen u odnosu na normalu.

MOTORIČKI RAZVOJ Dva osnovna smjera motoričkog razvoja: ... djeteta u stresu.

POVEZANE KNJIGE