ABC kirurške svakidašnjice

ABC kirurške svakidašnjice - Hančević, Janko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hančević, Janko
DIMENZIJA
7,37 MB
NAZIV DATOTEKE
ABC kirurške svakidašnjice.pdf
ISBN
9714072359298

OPIS

U knjizi se obrađuju postupci liječenja akutnih rana, diferencijalne dijagnoze boli i farmakoterapije boli. Opisane su različite vrste imobilizacije sa indikacijama i kontraindikacijama, te primjena i izbor fizikalne terapije.Nezaobilazan dio liječenja kirurških bolesnika jest poznavanje zdravstvene njege koja, s obzirom na cjelokupnu problematiku, čini važan segment liječenja. Poznavanje pravila zdravstvene njege dužnost je i liječnika kako bi mogao dati odgovarajuće savjete. Problemi zdravstvene njege tijesno su povezani sa svim fazama liječenja bolesnika, ali osobito kirurških. U knjizi je posebna pažnja posvećena terminalnim stanjima bolesnika, kada okolina mora biti upoznata s tim da je bolesnikovo stanje beznadno i iznešene su upute što i kako učiniti uz poštovanje medicinske etike da bolesniku olakšamo zadnje trenutke života. Na kraju knjige su dane tablice najčešćih laboratorijskih nalaza, kao i opsega kretnji u pojedinim zglobovima kako bi se bolesnikovo stanje moglo što je moguće bolje zabilježiti u bolesničkom kartonu i objektivno se osvrnuti na uspjeh liječenja i primijenjenih metoda. Knjiga je napisana kao priručnik koji će poslužiti studentima i liječnicima svih profila koji se susreću s kirurškim bolesnikom

(djelomice u bojama) ; 25 cm. - (Udžbenici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku = Manualia Universitatis studiorum Iosephi Georgii Strossmayer Oessekiensis) (Biblioteka Sveučilišni udžbenici) Proslavljen Dan dekoltea: ABC zabranio Madonninu reklamu zbog preizazovnog poprsja TEŠKO je zamisliti ijednog pripadnika jačeg spola koji bi imao nešto protiv ovog praznika.

Zagreb: Medicinska na - klada, 2006, 240-301. 9.

POVEZANE KNJIGE