Novi wok – jednostavna jela za suvremenu domaćicu

Novi wok – jednostavna jela za suvremenu domaćicu - Vijayakar, Sunil | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vijayakar, Sunil
DIMENZIJA
11,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Novi wok – jednostavna jela za suvremenu domaćicu.pdf
ISBN
8747887541692

OPIS

Udubljena oblika, dubokih stijenki i zaobljena dna,wok je jedna od najstarijih i najuporabljivijih namjenski oblikovanih posuda za kuhanje.Smatra se da je podrijetlom iz Kine iz vremena dinastije Han, prije gotovo 2000 godina, da se odande njegova popularnost uskoro proširila na druge zemlje u Aziji gdje su inačice prvobitnog woka i danas u uporabi. U Japanu postoji posuda u obliku woka za pripremanje tempure u Tajlandu je to kata, a u Indiji karah! Zbog svoje čudesne uporabljivosti i prirodne pogodnosti za kuhanje no brzinu, savršen je za suvremenu domaćicu koja želi pripremiti čarobno jelo, no nema vremena satima boraviti u kuhinji. Visokih stijenki i velike površine, wok je idealan za naglo prženje, no jednako je prikladan zo prženje u dubokoj masnoći, za kuhanje na pari i pirjanje. Sunil Vijayakar je u ovu čarobnu zbirku suvremenih recepata unio bit Istoka. Kao poticaj poslužile su mu kineska, indijska i jugoistočnoazijska kuhinja, a u zapadnjačku kuhinju unio je sastojke, običaje i tehnike indo-kineske kuhinje. Od hrskavih, zlatastih pakora i sočnog dim suma kuhanog na pari pa do brzih i svježih prženica, krčkanih jela s curryem te slatkih i slasnih deserata, za svaku priliku možete pronaći savršeno jelo. Ma kako bili raspoloženi, ova sjajna knjiga dobrodošla je za svakodnevno kuhanje. Sunil je stručnjak za hranu, a ovi su recepti začudni. Brzo ćete prihvatiti svenamjenski wok za kuhanje brojnih neobičnih jela – od izvrsne pirjane svinjetine do hrskavih prženica od banane i još mnogočega.

Visokih stijenki i velike površine, wok je idealan za naglo prženje, no jednako je prikladan zo prženje u dubokoj masnoći, za kuhanje na pari i ... NOVI WOK - jednostavna jela za suvremenu domaćicu - Sunil Vijayakar= 15kn ISBN: 978-953-218-436-5 Number of pages: 96 Published: 2014 Publisher: LEO COMMERCE, RIJEKA Češnjak je najbolje u wok izrezati na listiće jer daje najbolju aromu. Bitna stavka finog wok jela konstantno je miješanje, a ukoliko je suho, jelo možete podliti temeljcem od juhe.

upite): Radnim danom od 08 do 16h. Pritužbe i pohvale: Email: [email protected] Tel: +385 51 324 010.

POVEZANE KNJIGE