Rječnik znamenja i praznovjerica

Rječnik znamenja i praznovjerica - Waring, Philippa | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Waring, Philippa
DIMENZIJA
5,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Rječnik znamenja i praznovjerica.pdf
ISBN
8928229231236

OPIS

Zanimljivo i zabavno napisana, ova opsežna knjiga navodi običaje i predskazanja iz cijeloga svijeta i iz svih razdoblja Izbjegavate li sve što je povezano s brojem trinaest? Mislite li da je loš znak kad vam crna mačka prijeđe preko puta i da ćete biti nesretni ugledate li mlađak kroz staklo? Vjerovanje u praznovjerice povezuje nas s vremenom kad su svakodnevni događaji i predmeti posjedovali magičan značaj. Prava riznica dojmljivih podataka, Rječnik znamenja i praznovjerica razotkriva tajne stotina drevnih tradicija. Znate li: – što znači ako vam mačka sjedi na pragu i umiva se? – zašto bi žene trebale rezati kosu samo kad se Mjesec puni? – zašto stanovnici Yorkshirea bacaju gusjenice preko ramena? – što znači ako za potpunog neznanca pomislite da vam je poznanik? – zašto se u Njemačkoj utorak smatra najnesretnijim danom, a 28. prosinca je zlosretan dan u cijeloj Europi? – i zašto se općenito vjeruje da proći ispod ljestava donosi nesreću? Philippa Waring, autorica bestselera Put Feng Shuija (The Way of Feng Shui), istražuje zanimljive misterije i rituale, prateći podrijetlo praznovjerica i objašnjavajući njihov bogat simbolizam. Zanimljivo i zabavno napisana, ova opsežna knjiga navodi običaje i predskazanja iz cijeloga svijeta i iz svih razdoblja. Bez obzira želite li saznati nešto što vas već dugo muči, privući sreću ili otkloniti nesreću, ovo je najpotpuniji vodič koji vam je na raspolaganju. Prevela: Radha Rojc Belčec

Zanimljivo i zabavno napisana, ova opsežna knjiga navodi običaje i predskazanja iz cijeloga svijeta i iz svih razdoblja. Philippa Waring, autorica bestselera «Put Feng Shuija» («The Way of Feng Shui»), istražuje zanimljive misterije i rituale, prateći podrijetlo ... Philippa Waring RJEČNIK ZNAMENJA I PRAZNOVJERICA.

Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. Rječnik znamenja i praznovjerica / Philippa Waring ; s engleskoga prevela Radha Rojc-Belčec 2005. .

POVEZANE KNJIGE