Ginekološka onkologija

Ginekološka onkologija - Babić, Damir | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Babić, Damir
DIMENZIJA
9,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Ginekološka onkologija.pdf
ISBN
8547951610372

OPIS

Poznato je da su ženski spolni organi ponajčešće sijelo brojnih i različitih novotvorina, kako zbog brojnih fizioloških mijena tijekom cijeloga života i trudnoće, promjena u premenopauzi i postmenopauzi, tako i zbog brojnih vanjskih onkogenih utjecaja i zdravstvene neprosvijećenosti. Pojavnost i smrtnost od raka ženskih spolnih organa nije samo zdravstveni i epidemiološki nego i socijalni, psihološki i ekonomski problem u čitavome svijetu, što posebice dolazi do izražaja u maloj i ne samo natalitetom siromašnoj zemlji kakva je Hrvatska. Upravo zbog toga bilo je potrebno objaviti ovu knjigu jer je u njoj cjelovito prikazana ova patologija, od prevencije i dijagnostike do svih modaliteta terapije, tim više što do sada u Hrvatskoj nije bilo takvoga štiva.

Voditelj je referentnog centra Ministarstva zdravlja za maligne bolesti tijela maternice, jajovoda i jajnika. Član je više strukovnih društava u zemlji i inozemstvu.

U razvijenim su zemljama najčešća sijela r... Onkologija (grč. ὄγϰος - onkos = gomila, masa + λoγοs - logos = nauka, znanje, učenje) je interdisciplinarna nauka o uzrocima, faktorima, prevenciji i općoj prirodi pojave i rasta i liječenje tumora.U to područje su usmjerena istraživanja iz oblasti više osnovnih bioloških i medicinskih nauka, kao što su: biohemija, genetika, fiziologija, imunologija, endokrinologija ... Posebno područje interesa profesora Hallera je minimalno invazivna operativna ginekologija i ginekološka onkologija.

POVEZANE KNJIGE