Lažna zora

Lažna zora - Gray, John | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gray, John
DIMENZIJA
7,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Lažna zora.pdf
ISBN
7378277383504

OPIS

Lažna zora: Iluzije globalnog kapitalizma Knjiga je snažna analiza rastuće nestabilnosti globalnog kapitalizma, što predstavlja veliku opasnost za budućnost svjetske ekonomije. Autor pokazuje da je neoliberalistički projekt čiji je cilj svjetska gospodarska i politička dominacija. Taj projekt koji ne vodi računa o interesima malih, traži uporabu goleme sile za uspostavu i održanje. Unatoč očitih aspiracijama za takvu vrstu svjetske dominacije velike zapadne sile po svojoj demokratskoj tradiciji i kulturnom pluralizmu nisu posebno pogodan nositelj takvih projekata. Poruka Grayeve knjige osobito je relevantna za zemlje u tranziciji koje prolaze kroz duboke reforme gospodarskih i socijalnih institucija kao i znatne promjene svojih kulturnih vrijednosti i orijentacija. Gray odbacuje interpretaciju liberalizma kao instrument racionalnog dogovora o idealnom uređenju svijeta po jedinstvenom konceptu i obrascu. Uvjeren da će svijet uvijek biti različit Gray poziva na uspostavu modusa vivendi, razumnog kompromisa o zajedničkom životu u različitostima.

Dijalog o nacizmu i globalizaciji, Zagreb - Salzburg - Paris, izdanje "Adamić", Rijeka, 1998. Nužnost rekonstitucije hrvatskog društva i države, EI Zagreb, 1998. Lažna zora - Iluzije globalnog kapitalizma, 2002.

Od velike preobrazbe do globalnog slobodnog tržišta 2. John Gray, profesor povijesti europske misli na Londonskoj školi ekonomskih i političkih znanosti, jedan od najangažiranijih analitičara i kritičara teorije i prakse neoliberalne politike svjetskog globalnog kapitalizma, knjigu temelji na teorijskoj elaboraciji svoje kritike liberalne doktrine. John Gray: Lažna zora Iluzije globalnog kapitalizma. Dobrodošli na stranice Antikvarijata Biblos, Palmotićeva 28, Zagreb (križanje Palmotićeve i Đorđićeve ulice) Druga: da se prva (lažna) zora pomračuje, tj.

POVEZANE KNJIGE