Ljubavi različite, pjesme razne

Ljubavi različite, pjesme razne - Pilić, Sanja | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pilić, Sanja
DIMENZIJA
3,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Ljubavi različite, pjesme razne.pdf
ISBN
9425192462640

OPIS

Pred nama je nova zbirka poezije Sanje Pilić koja nam donosi pregršt pjesama o ljubavi i svakodnevnici te životu jedne moderne žene pred kojom su svaki dan svi izazovi svake od nas: kako odgojiti djecu u današnjem svijetu, kako namaći novac potreban za život, kako pronaći svoje mjesto i osobnu sreću, kako se nositi s malim i velikim ljubavima koje nam život donosi. Poezija Sanje Pilić zrcalo je u kojem se može ogledati svaka žena ali i oni koji te žene vole: pregledno i jednostavno za svakoga, gotovo u prvom licu, ali istodobno, bolno i ironično, gorko i stvarno vlastitoj samoći, sreći, veselju, ljubavi i obiteljskom životu. Naši životi, događaji oko nas pretočeni su ovdje u neobičnu ljubavnu poeziju i opisuju sve one trenutke u ljubavnim vezama koji se dugo pamte. Sanja Pilić rođena je 1954. godine u Splitu. Osnovnu školu i školu primijenjene umjetnosti završila je u Zagrebu. Kako sama autorica navodi za «odrasle, romantične i tužne» objavila je 2 zbirke priča: «Ah, ludnica» (Globus, 1986.) i «Tjeskoba šutnje» (Revija, 1990.). Iza nje je i nekoliko zbirki poezije: «Ženske pjesme» (Mozaik knjiga, 2000.,2001.), «Faktor uspjeha» (Mozaik knjiga, 2002. 2003.) i još ponešto: «Različitosti, od vrijeđanja do umorstva – priča Leti, Marta, leti» (Ljevak, 2003.); «Znala sam da moram izabrati drugačiji život» (Mozaik knjiga 2003., 2004.). Autorica je brojnih knjiga za djecu. Dobitnica je druge nagrade «Večernjeg lista» za kratku priču 1981. godine, druge nagrade za radioigru «O kome se to radi» Radio-Študenta i revije «Literatura» 1990. (Slovenija), nagradu «Grigor Vitez» za knjigu «O mamama sve najbolje»,( 1990. god.), nagradu «Ivana Brlić- Mažuranić» za knjigu «Mrvice iz dnevnog boravka» ( 1995. god.) i za knjigu «Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije» (2001. god.) i ponovno nagradu «Grigor Vitez» za knjigu «Sasvim sam popubertetio» (2002. god.). Živi i radi u Zagrebu kao samostalna umjetnica.

| srijeda Knjižnica Marije Jurić Zagorke Početak događanja: 19 sati O ljubavi i pjesmama nikad dosta razgovora. U ponedjeljak, 23. listopada 2006.

listopada 2006. u 19:00 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića, Trg Petra Preradovića 5, Zagreb, održati će se promocija nove zbirke pjesama autorice Sanje Pilić - «Ljubavi različite, pjesme razne», u izdanju Mozaik knjige.Knjigu će predstaviti Iva Grgić, urednik biblioteke Mozaik Zoran Maljković, Miroslav Mićanović i sama autorica Sanja Pilić. "Ženske pjesme" "Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije" "Faktor uspjeha" "Sasvim sam popubertetio" "Različitosti, od vrijeđanja do umorstva" - priča "Leti, Marta, leti" "Znala sam da moram izabrati drugačiji život" "Hoću i ja "Ljubavi različite, pjesme razne" Živjeti život izvan kalupa Sabrane pjesme - Sanja Pilić Piše Ljerka Car Matutinović Kažu da je 13 nesretni broj, ali kad se prelista sadržaj Sabranih pjesama Sanje Pilić, onda to baš i nije tako, jer Sabrane pjesme donose trinaest ciklusa, od kojih ćemo neke istaknuti zbog podsmješljivosti koju izazivaju, na primjer: Hoćeš me uvući […] II Sanja Pilić: Ljubavi različite, pjesme razne Šaljem poštom ili Tiskom, u Zagrebu moguca primopredaja. Nakon brojnih upita čitatelja i štovatelja Sanjine poezije knjiga Sabrane pjesme postaje dom u koji se useljavaju njezine ranije objavljene zbirke Ženske pjesme, Znala sam da moram izabrati drugačiji život, Ljubavi različite,pjesme razne i Sitnice - mjesto u koje će svi rado svraćati, netko zbog utjehe, netko zbog istine, a netko da pronađe sebe samoga Ženske pjesme (2000), Znala sam da moram izabrati drugačiji život (2003), Ljubavi različite, pjesme razne (2006) i Sitnice (2014) prošle su godine uokvirene šarmantnim mekim uvezom naslova Sabrane pjesme. Nakon brojnih upita čitatelja i štovatelja poezije Sanje Pilić, knjiga Sabrane pjesme postaje dom u koji se useljavaju njezine ranije objavljene zbirke Ženske pjesme, Znala sam da moram izabrati drugačiji život, Ljubavi različite, pjesme razne i Sitnice te mjesto kojem će svi rado vraćati, netko zbog utjehe, netko zbog istine, a netko ... Prekrasna, u plavom, Ne sluteći da si svoju svjetlost lila Mojom davnom javom, I ja, koji pišem srcem punim tebe Ove čudne rime, Oh, ja neću znati, čežnjo moje biti, Niti tvoje ime! Pa ako i duša u tom trenutku Svoje uho napne, Sigurnim će glasom zaglušiti razum Sve što slutnja šapne; Kod ... Nakon brojnih upita čitatelja i štovatelja poezije Sanje Pilić knjiga Sabrane pjesme postaje dom u koji se useljavaju njezine ranije objavljene zbirke Ženske pjesme, Znala sam da moram izabrati drugačiji život, Ljubavi različite, pjesme razne i Sitnice i mjesto kojem će svi radio vraćati, netko zbog utjehe, netko zbog istine, a netko ... Ako je vjera za tebe nešto bitno, temeljno, životno; ako na njoj i s njom želiš graditi svoj život u ljubavi, u braku i u odgoju djece, ako to isto želi i druga strana, ali koja je različite vjere, onda nužno mora dolaziti do sukoba različitih uvjerenja koja moraju negativno utjecati i na bračnu ljubav i na sam odgoj djece. U ponedjeljak, 23.

POVEZANE KNJIGE