Numizmatika na povijesnom tlu Hrvatske

Numizmatika na povijesnom tlu Hrvatske - Mimica, Bože | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mimica, Bože
DIMENZIJA
3,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Numizmatika na povijesnom tlu Hrvatske.pdf
ISBN
7158968519755

OPIS

Pred nama je životno djelo poznatoga hrvatskoga numizmatičara prof. Bože Mimice. Ono predstavlja sintezu njegova kontinuiranog rada na hrvatskoj numizmatici tijekom više desetljeća. Svojim radom Mimica se uspješno stavlja o bok Ljubiću, Brunšmidu, Rešetaru i Rengjeu pa se ovaj njegov rad može smatrati izravnim nastavkom njihova rada i važnim doprinosom hrvatskoj (i svjetskoj) numizmatici…. Međutim, numizmatika je i jedna od važnijih pomoćnih povijesnih znanosti. Ona je uz arheologiju u užem smislu riječi, epigrafiku, heraldiku, diplomatiku itd. osnova svakoga ozbiljnoga istraživanja povijesti. Mimičino djelo i u tom je smjeru snažan oslonac daljnjih povijesnih spoznaja. Zato će numizmatičarima i povjesnicima antike biti od nesumnjive i velike koristi sabrani podaci o grčkim i ilirskim novcima na našem tlu, ali težište je djela upravo na hrvatskoj numizmatici. Materijali iz Dalmacije, Slavonije i Bosne pomoći će boljem sagledavanju mnogih pitanja i vjerojatno ispravljanju mnogih ukorijenjenih zabluda.

u Klovićevim dvorima, trebala je biti velika izložba. Numizmatika na povijesnom tlu Hrvatske. Mimica, Bože 400,00 kn.

Chr.-1918 (Numizmatička knjižnica) (Croatian Edition) [Mimica, Bože] on Amazon.com. *FREE* shipping on qualifying offers.

POVEZANE KNJIGE