Zagrebački leksikon

Zagrebački leksikon - Skupina Autora | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Skupina Autora
DIMENZIJA
10,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Zagrebački leksikon.pdf
ISBN
4568408019686

OPIS

Zagrebački leksikon svojevrsni je vodič kroz materijalni i duhovni Zagreb; kroz prošlost i sadašnjost grada i njegove okolice. Živahno kulturno, trgovačko, političko, industrijsko i prometno središte; grad kroz čiju se uzbudljivu povijest prelamala i povijest hrvatskoga naroda, opisan je u dvosveščanom leksikonu nizom informativnih i stručno sročenih natuknica, satkanih prinosima iz različitih područja – od znanosti, umjetnosti, obrazovanja i publicistike do gospodarstva, sporta, turizma i zabave. Zagrebački leksikon oživljava zaboravljene vedute i događaje, vodi čitatelje u gradske muzeje, parkove, šetališta, ustanove, ulice i trgove. Premda ne sadržava biografske natuknice Leksikon upućuje i na mnoge osobe koje su svojom djelatnošću obilježile život grada u pojedinim područjima i razdobljima, a kazalo imena na kraju knjige olakšava njihovo pronalaženje i kontekstualiziranje. Zagreb je predočen i nizom likovnih, na suvremen način izvedenih sadržaja starih i novih fotografija, crteža, karata i preglednih tablica. Prvi leksikografski opis Zagreba, pojmovnik njegovih vitalnih točaka, prvo je izdanje Leksikografskoga zavoda o nekome hrvatskom gradu.

Prevedite željeni tekst u sekundi. Opis. Zagrebački leksikon svojevrsni je vodič kroz materijalni i duhovni Zagreb; kroz prošlost i sadašnjost grada i njegove okolice.

Josip Bilić Ur. Hrvoje Ivanković ZAGREBAČKI LEKSIKON I-II.

POVEZANE KNJIGE