Šećerna bolest

Šećerna bolest - Ljubojević, Bibijana | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ljubojević, Bibijana
DIMENZIJA
12,96 MB
NAZIV DATOTEKE
Šećerna bolest.pdf
ISBN
4161658402667

OPIS

Knjiga je koncipirana kao priručnik popularnog sadržaja, namijenjen osobama oboljelim od dijabetesa, kao i svima onima koji bi željeli znati nešto više o toj rasprostranjenoj bolesti. Sadržajno knjiga obuvaća osnovne karakteristike dijabetesa, a težište je stavljeno na načine prehrane i dijete, jer je pravilna prehrana za više od 50% dijabetičara jedini oblik liječenja.Uz to, obrađene su bolesti ostalih organskih sustava u kombinaciji s dijabetesom i dati savjeti o prehrani u tim situacijama. Tekst je popraćen nizom tablica o kalorijskoj vrijednosti namirnica.

U literaturi se šećerna bolest defi nira kao apsolutni ili relativni manjak inzulina, ili kao stanje kronične hiperglikemije koje nastaje kao poremećaj lučenja i djelovanja inzulina. Šećerna bolest - Dijabetes. Svojim profesionalnim pristupom vam želimo pružiti detaljne informacije o dijabetesu i simptomima dijabetesa te o glavnim oblicima šećerne bolesti, dijabetes tip 1 i dijabetes tip 2.

Ova bolest nastaje usled prestanka ili nedovoljnog lučenja insulina, hormona koji stvara pankreas. U takvim okolnostima, metabolizam belančevina, masti i ugljenih hidrata je narušen. Diabetes mellitus, šećerna bolest.

POVEZANE KNJIGE