Pravo na vlastiti smisao

Pravo na vlastiti smisao - Plevnik, Danko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Plevnik, Danko
DIMENZIJA
7,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Pravo na vlastiti smisao.pdf
ISBN
4199743318672

OPIS

Danko Plevnik situira problematiku smisla kao temeljno ljudsko i političko pravo svake osobe, naroda i države. Polazi od teze da je pitanje smisla usko povezano s načinom i kvalitetom života. Istražujući razne načine života koje su kroz povijest diktirale tehnologije i religije, dolazi do zaključka da se kroz globalizaciju pokušava determinirati ne samo način života, nego i kvaliteta i smisao života. Pred nama su brojna tumačenja smislovitog, koja se protežu od Pitagore, Sokrata, Platona.Aristotela i niza drugih grčkih filozofa, pa Spinoze, Leibniza, Lockea, Kanta, Hegela, zatim Klagesa, Simmela, Diltheva, kao oca filozofije života i Keyseringa koji je najdalje otišao u prakticiranju filozofije smisla, do Wittgensteina, Heideggera, Jaspersa, Camusa, Sartrea te suvremenih filozofa poput Nozicka, Rortyja i Taylora. Svježina razmišljanja o ovim kompleksnim filozofskim pitanjima i originalni pristup – bitne su odlike ovog multidisciplinarnog djela.

Kako da kupim? Opis ... Danko Plevnik situira problematiku smisla kao temeljno ljudsko i političko pravo svake osobe, naroda i države. Polazi od teze da je pitanje smisla usko povezano s načinom i kvalitetom života. SUBJEKTIVNO PRAVO KAO VLAST predmet: vlastiti i tuđi pravni položaji ...

Danko Plevnik. Prometej (2006) Abstract This article has no associated abstract.

POVEZANE KNJIGE