Egiptolog

Egiptolog - Phillips, Arthur B. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Phillips, Arthur B.
DIMENZIJA
6,30 MB
NAZIV DATOTEKE
Egiptolog.pdf
ISBN
3013263252009

OPIS

U trenutku kad Howard Carter otkapa Tutankamonovu grobnicu, egiptolog Ralph Trilipush upada u nevolje zbog komadića hijeroglifske pornografije… Drugi roman američkog romanopisca Arthura Phillipsa Egiptolog zbiva se na raznim stranama svijeta i u različitim vremenima – u egipatskoj pustinji, u australskim predgrađima, pa preko Oxforda i Harvarda sve do Bostona. Jedan nostalgični detektiv i jedan arheolog probijaju se kroz šumu klasnih sukoba, pohlepe, ambicije i posve ljudske želje za vječnim životom, sve do nezaboravnog klimaksa – neizbježnog ali nepredvidivog završetka. Sastavljen od naizgled razdvojenih priča i bezbrojnih narativnih bravura, Egiptolog je briljantno konstruiran i prekrasno napisan roman u kojem Phillips pokazuje finu erudiciju, literarnu pronicljiivost i raskošnu inventivnost. Povevši likove na ekspediciju različitim putovima, Arthur Phillips u romanu o egiptologu koji opsesivno traži grob apokrifnog kralja nudi pregršt čitateljskog zadovoljstva. Arthur Phillips rodio se u Minneapolisu, školovao se na Harvardu a danas živi u New Yorku. Bio je dijete-glumac, svirao džez, pisao govore, bio očajno neuspješan poduzetnik te peterostruki šampion u televizijskim kvizovima. Izvorno objavljen 2005., roman Egiptolog dosad je doživio dvadesetak prijevoda i prvo je djelo ovog pisca prevedeno na hrvatski jezik.

U ponedjeljak je Hawass objavio detalje o velikom otkriću. Hawass je rekao novinarima da je tim arheologa iskopao ... Arthur Phillips: „Egiptolog" (VBZ, Zagreb, 2006., prijevod s engleskog: Petar Vujačić) Ne još jedan vjerni sljedbenik Da Vincijevog koda - zavapila sam pri prvom prelistavanju „Egiptologa" Arthura Phillipsa.

OBJAVLJENA NA SVEUČILIŠTU U CAMBRIDGEU. Svjetski uspjeh hrvatskoga povjesničara filma i egiptologa Daniela Rafaelića.

POVEZANE KNJIGE