Dizajn i zločin

Dizajn i zločin - Foster, Hal | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Foster, Hal
DIMENZIJA
12,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Dizajn i zločin.pdf
ISBN
3193088400452

OPIS

U ovim elegantnim i prodornim ogledima Foster tvrdi da je kultura umjetnosti u novije vrijeme ustupila mjesto kulturi biznisa i pretvorila se u filijalu sveobuhvatnog globalnog tržišta.U prvoj polovici svoje uvjerljive zbirke ogleda Hal Foster razmatra novu političku ekonomiju dizajna, propituje marketing kulture i identiteta, razvoj arhitekture spektakla i uspon globalnih gradova. U drugom nizu tekstova izlaže povijesne odnose moderne umjetnosti i modernog muzeja, pojmovne meandre povijesti umjetnosti i vizualnih studija, novije tegobe kritike likovne umjetnosti i dvostruke posljedice modernizma i postmodernizma. Napisana živahnim stilom, knjiga Dizajn i zločin nudi povijesne prikaze i suvremene primjere kako bi rasvijetlila uvjete za kritičku kulturu današnjice. Foster pogađa usred mete… poglavlje o radikalnoj anamnezi dojmljiv je primjer klasičnog esejističkog stila. Dizajn i zločin je odmjeren i postojan, poput ispaljenog metka. U ovim elegantnim i prodornim ogledima Foster tvrdi da je kultura umjetnosti u novije vrijeme ustupila mjesto kulturi biznisa i pretvorila se u filijalu sveobuhvatnog globalnog tržišta. Dizajn i zločin je zahtjevna, gnjevna i nježna knjiga, jak protuotrov za zasićenost kulturom.

Dostojevski: Zloin i kazna etvrti razred srednje kole Uzrast: Dizajn i zločin i druge polemike. Zadnja prodana prije 4 tjedna.

stoljeća, a posebice u Rusiji, dovode do velikih s Rodion Romanovič Raskoljnikov glavni je junak romana Zločin i kazna F. M.

POVEZANE KNJIGE