Naučeni optimizam

Naučeni optimizam - Seligman, Martin E.P. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Seligman, Martin E.P.
DIMENZIJA
8,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Naučeni optimizam.pdf
ISBN
8258374818239

OPIS

Naučite postati optimist, i to ne pomoću blentavih doskočica poput fićukanja veselih melodija ili izgovaranja plitkih fraza, nego tako što ćete naučiti niz novih kognitivnih vještina koje će vam omogućiti izbor novog načina gledanja na životne nedaće. Pesimisti lakše odustaju i češće upadaju u depresiju; optimisti postižu puno bolji uspjeh u školi i na studiju, na poslu i u sportu. Kad se optimisti natječu za neki položaj, vještiji su i vjerojatnije je da će ga dobiti nego pesimisti. Njihovo zdravlje je neuobičajeno dobro. Dobro podnose starenje i mnogo manje nego većina nas pate od uobičajenih tjelesnih tegoba sredovječnosti a i žive duže.Naučite postati optimist, i to ne pomoću blentavih doskočica poput fićukanja veselih melodija ili izgovaranja plitkih fraza (Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem), nego tako što ćete naučiti niz novih kognitivnih vještina koje će vam omogućiti izbor novog načina gledanja na životne nedaće. Optimizam širom otvorenih očiju Jel’ vam se nekad dogodilo da budete presretni jer ste doznali nešto tako značajno da vam doslovno može promijeniti život, a onda ste, nakon tog oduševljenja, shvatili da ste zapravo zadnja rupa na svirali – kako se to lijepo kaže. Shvatili ste da su mnogi to već znali, naučili su, ponašaju se u skladu s time, dok ste vi skoro pa tapkali u mraku, spoticali se o izolirane komade informacija i pokušavali od njih sastaviti smisao koji, naslućivali ste, mora postojati. Kako ste se osjećali? Bili ste oduševljeni tom novom spoznajom, ali onda razočarani i jadni, ljuti jer zašto mi to netko nije prije rekao?! Sigurno vam je poznat takav osjećaj. E, tako smo se mi osjećale kad smo pročitale Naučeni optimizam Martina Seligmana! Knjiga je napisana prije punih devet godina, a sva istraživanja koja su je slijedila samo su potvrdila njezinu točnost: doslovce stotine studija pokazuju da pesimisti lakše odustaju i češće upadaju u depresiju; optimisti postižu puno bolji uspjeh u školi i na studiju, na poslu i u sportu. Kad se optimisti natječu za neki položaj, vještiji su i vjerojatnije je da će ga dobiti nego pesimisti. Njihovo zdravlje je neuobičajeno dobro. Dobro podnose starenje i mnogo manje nego većina nas pate od uobičajenih tjelesnih tegoba sredovječnosti a i žive duže. Nije uvijek lako spoznati je li netko pesimist. Veliki broj ljudi potpuno nesvjesno živi u sjeni pesimizma, bude im tako duboko ukorijenjen da postane trajan. Međutim, pesimisti mogu naučiti kako će postati optimisti, i to ne pomoću blentavih doskočica poput fićukanja veselih melodija ili izgovaranja plitkih fraza (Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem), nego tako što će naučiti niz novih kognitivnih vještina koje će im omogućiti da izaberu nov način gledanja na svoje nedaće. Kad pročitate knjigu, znat ćete koliko ste pesimistični ili optimistični, a budete li željeli, moći ćete izmjeriti i optimizam svog bračnog partnera ili djece. Čak ćete moći izmjeriti koliko ste prije bili pesimistični. Mnogo

Naučite upravljati optimizmom - postanite optimist širom otvorenih očiju! - martin e. p.

2015 | Na početku školske godine svi polažemo nade da će ona deci krenuti uspešno, i razmišljamo kako da ih podstaknemo i ohrabrimo. Međutim, često nismo ni svesni koliko loše možemo uticati na decu ukoliko i sami negujemo naopak način da izađemo na ... Evo što je Martin E.

POVEZANE KNJIGE