Mediteranska kuhinja

Mediteranska kuhinja - Barbieri, Veljko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Barbieri, Veljko
DIMENZIJA
3,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Mediteranska kuhinja.pdf
ISBN
9575986906330

OPIS

Nakon uspješnih i hvaljenih kuharica Hrvatska kuhinja i Dalmatinska kuhinja stiže nam i Mediteranska kuhinja. Naš nagrađivani književnik, najveći poznavatelj povijesti gastronomije i autor slavne televizijske emisije nudi nam 381 recept iz Španjolske, Italije, Francuske, Monaka, Hrvatske, Grčke, Albanije, Turske, Izraela, Libanona i svih država sjeverne Afrike. Knjiga je podijeljena u poglavlja: predjela, juhe, rižoti, tjestenine, palente i kruhovi, jela od povrća i gljiva, jela od mesa, peradi i divljači, jela od ribe, školjaka i glavonožaca te slastice. U kuharici se nalaze tradicionalni recepti koji su ponegdje modernizirani i prilagođeni suvremenim navikama načinima pripreme i upotrebi namirnica, a većina je jela slavna i nadaleko poznata, ali Veljko Barbieri nudi nam i neka nepoznata, ali raskošna i savršeno ukusna jela. Profinjeni, slasni, dojmljivi recepti upoznat će čitatelje s atmosferom i bogatstvom pojedinih regija i zemalja u kojima se pripremaju. Mediteranska se kuhinja s pravom naziva najzdravijom kuhinjom na svijetu, a spravljajući jela iz ove kuharice čitatelji će doznati i zašto – koristi se obilje raznog povrća i tehnike kuhanja koje ističu okuse. Nekoliko pravilno raspoređenih eseja dočarat će vam mirise i okuse Mediterana te vas upoznati s poviješću, važnošću i značenjem hrane u području gdje se svi događaji vrte oko stola. Veljko Barbieri majstor je atmosfere koja nastaje uz hranu koja se dijeli, a u svojim kuharicama uvijek otkriva sitne i važne detalje koji će svako jelo učiniti slasnijim i ukusnijim.

Priprema. Kruh režemo na kocke, stavljamo u posudu, posipamo maslinovim uljem i pažljivo miješamo.

Marendajte na pauzi za ručak, doručkujte prije napornog radnog dana, popijte kavu, uzmite kratki snack nakon radnog vremena. mediteranska dijeta. Šta je mediteranska dijeta?Rekli bismo ništa drugo već: ishrana bogata povrćem i voćem uz veću zastupljenost ribe i uz nezaobilazno maslinovo ulje.Ne biste puno pogrešili da to kažete, upravo mediteranska kuhinja dokazano utiče na zdravlje celokupnog kardiovaskularnog sistema,blagotvorno deluje na varenje i reguliše telesnu masu. Grčka kuhinja - mediteranski okusi u najboljem izdanju.

POVEZANE KNJIGE