Metodologija istraživanja dječjega jezika

Metodologija istraživanja dječjega jezika - Kuvač, Jelena | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kuvač, Jelena
DIMENZIJA
12,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Metodologija istraživanja dječjega jezika.pdf
ISBN
6644930242327

OPIS

U logopediji je odavno jasno da se jezičnim teškoćama ne može pristupati a da se ne znaju obrasci uredna jezično-govornoga razvoja, da se ne mogu oblikovati dobri jezični materijali ne poznajemo li spoznajne i jezične pokazatelje djece i odraslih u razilčitoj kronološkoj dobi. Stoga se dobra jezična terapija i odgovarajući jezični materijali mogu razviti isključivo na psiholingvističkim opisima i normama. Dobri se i djeci prihvatljivi udžbenici i nastavni programi mogu oblikovati samo ako poznajemo djetetove jezične i spoznajne mogućnosti. S obrazovnim se lingvistikom psiholingvistika uspješno susrela u dvogodišnjem projektu “Tempus: Komunikacijska kompetencija u višejezičnoj sredini”. U sklopu toga projekta teorijski se, ali i praktično, pokazalo kako bi trebalo pristupati djeci u prvom razredu osnovne škole, kakve jezične sadržaje postavljati pred djecu, kakva očekivanja imati od učitelja te kakve je promjene nužno učiniti na svim razinama obrazovnoga sustava, od predškolske do visokoškolske rzaine. Ovaj je projekt samo primjer kako bi se trebale prožimati različite, ali ipak usko povezane discipline i to ne samo teorijski nego i u praksi.

Standardi za pedagoško i psihološko testiranje. O postupcima prikupljanja, obrade i tumačenja dječjega ... Promocija : Metodologija istraživanja dječjega jezika Predstavljanje nove knjige Naklade Slap - "Metodologija istraživanja dječjega jezika", autora Jelene Kuvač i Marijana Palmovića, održati će se u petak 6. listopada 2006.

Taj obvezni predmet slušali su svi studente te dvije generacije koje su upisale poslijediplomski studij „Didaktike prirodnih znanosti" na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti i odgojnih područja Sveučilišta u Splitu (kasnije Kad je riječ o razvoju jezika, u literaturi koja se tom tematikom bavi, javljaju se sljedeći termini: usvajanje jezika, usvajanje dječjega jezika8 i razvoj jezika. Iako su naizgled razumljivi sami po sebi i znače isto, a to je na koji način čovjek usvaja i koristi jezične potencijale, na koji Ukupno: 0 din Korpa je prazna.

POVEZANE KNJIGE