Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti

Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti - Aleksić, Lj. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Aleksić, Lj.
DIMENZIJA
6,66 MB
NAZIV DATOTEKE
Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti.pdf
ISBN
6548422849219

OPIS

Ovo se interdisciplinarno djelo bavi do sada nedovoljno obrađenom problematikom poslovnog upravljanja institucijama i organizacijama koje djeluju u „kulturnim industrijama“, bez obzira na njihovu profitnu ili neprofitnu orijentaciju. Prema riječima prof. dr. sc. Marije Tomašević-Lišanin, redovite profesorice na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, „knjiga Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti prvi put na hrvatskom jeziku nudi sistematičan pregled najvažnijih teorijskih saznanja, koja su – kako uporabom primjera iz obrađenog područja, tako i metodološkim pristupom – primjerena budućim i sadašnjim djelatnicima u području kulture i umjetnosti.“Knjiga se sastoji od pet poglavlja, u kojima se obrađuju sljedeće teme: 1. Analiza kulturnih institucija i djelatnosti kulture i umjetnosti, 2. Analiza okruženja i vlastite organizacije, 3. Menadžment u kulturi i menadžerske vještine za upravljanje organizacijama kulture i umjetnosti, 4. Temeljna načela i specifičnosti marketinga institucija i organizacija kulture i umjetnosti, te 5. Niz izabranih izdvojenih tema u marketingu i menadžmentu institucija u kulturi i umjetnosti.Ovo se djelo izdvaja i nizom originalnih primjera iz prakse koji slijede svaku cjelinu, kao i integralni studiji slučaja na kraju svakoga poglavlja, koji ilustriraju primjenu iznesenih teorijskih načela u respektabilnim hrvatskim kulturno-umjetničkim institucijama.Uz knjigu dolazi i DVD koji sadrži 24 intervjua sa stručnjacima iz značajnih kulturnih i umjetničkih institucija u Hrvatskoj.

Niz izabranih izdvojenih tema u marketingu i menadžmentu institucija u kulturi i umjetnosti. Ovaj rad prikazuje teorijsku osnovu primjene marketinga u kulturi i umjetnosti s fokusom na njegovo korištenje i promjenu u RH. Također će se prikazati na koje prepreke pojedina organizacija iz područja kulture i umjetnosti nailazi.

Međutim, ne postoji jedinstvena "globalna" podjela svih sastavnica/djelatnosti koje se svrstavaju u ovu kategoriju. Menadžment u kulturi se na nekim mjestima spominje i kao umjetnička administracija, što bi, osim poslova navedenih u prethodnom odlomku, uključivalo i administrativne poslove u institucijama i organizacijama u kulturi, a što se nikako ne smije isključiti s obzirom da je važan dio poslovanja. Doktorirala je 2016. godine na Poslijediplomskom interdisciplinarnom doktorskom studiju Kulturologija smjer Menadžment u kulturi, umjetnosti i obrazovanju na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

POVEZANE KNJIGE