Sugovor s literarnim đavlom

Sugovor s literarnim đavlom - Slabinac, Gordana | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Slabinac, Gordana
DIMENZIJA
7,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Sugovor s literarnim đavlom.pdf
ISBN
5915477461941

OPIS

Eseji o čitateljskoj nesaniciNeće biti slučajno što se baš đavao našao u naslovu ovoga djela: djelo je posvećeno čitanju, a čitanje Gordana Slabinac shvaća kao neku vrstu ugovora između pisca i recipijenta. Taj je ugovor dobrovoljan, ali je i opasan za obje strane, pa utoliko podsjeća na ugovor s vragom. Radi se tu uvijek o duši i o njezinu mogućem gubitku. Gordana Slabinac vlastitim primjerom pokazuje kako čitanje – uza sva ograničenja koja su mu – zapravo jest vrlo odgovoran posao, a i posao koji može dati vrijedne spoznajne rezultate. Knjiga je čitateljska po svojim interesima i po onome što svome recepijentu želi prenijeti:ali ona je vrlo dobro napisana, pa njezina autorica nije samo čitateljica nego i spisateljica, i to vrsna. Tekstovi Gordane Slabinac čitaju se kao dobra literatura i zasigurno će mnogima donijeti veliko užiće čitanja i otkrivanja novih spoznaja književne znanosti.

Literarnom natječaju Perom o Neretvi povodom 22. travnja, Dana hrvatske knjige i Dana planeta Zemlje.

otišao u Firencu te, provevši ljeto u Puntu u brata Vladimira, boravio u Torinu, Genovi, Marseilleu i Napulju do povratka u Hrvatsku u ... Predstavljanje knjiga iz biblioteke Razotkrivanja Naklade Ljevak: 'Putovi pored znakova' Krešimira Nemeca i 'Sugovor s literarnim đavlom' Gordane Slabinac održat će se u utorak, 5. prosinca, u 12 sati, u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. 5.

POVEZANE KNJIGE