Volite li Rijeku?

Volite li Rijeku? - Đekić, Velid | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Đekić, Velid
DIMENZIJA
4,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Volite li Rijeku?.pdf
ISBN
9929528974927

OPIS

Nesvakidašnji esej o mediteranskom i srednjoeuropskom gradu prožet zanimljivim detaljima iz povijesti i sadašnjosti grada ”Volite li Rijeku?” precizan je i vješto napisan kulturalni traktat, kulturnopovijesni esej o Rijeci i pripadnoj joj okolici.Književni kritičar i novinar Velid Đekić otkriva nam po čemu je Rijeka odavno hrvatsko mediteransko i srednjoeuropsko središte, ali i topose što svjedoče o njenu sadašnjem regionalnom statusu. Osim dijela eseja koji akribično artikulira negdašnje i sadašnje kulturne, političke, ekonomske i duhovne punktove, u njegovu literarnijem dijelu, interpretacijski omekšanom i lucidno improvizirajućem, autor nas upoznaje s bizarnim, pa i trivijalnim detaljima koji nam zaokružuju jednu doista rijetku pripovijest o gradu.”Volite li Rijeku?” knjiga je pisca, arheologa grada koji kreativno tumači, ali i nadopisuje, njena zapostavljena ili neosviještena mjesta. Ne čudi stoga što ovo izdanje o Rijeci podrazumijeva i kontroverzne epizode – prvovrsno onu o tvorcu prve fašističke države u povijesti, pjesniku i nacionalistu D’Annunziju – ili posve neprigodničarske tonove o torpedu ili samostalnoj Državi Rijeci. Na više od 200 stranica, bogato ilustrirana sa 227 fotografija, ”Volite li Rijeku?” čita se kao knjiga iznimne faktografske i interpretacijske vjerodostojnosti.

Ovaj se moderni dom temelji na izgledu američkih staja i rustikalnih elemenata. Jeste li radoholičar? - Da. I živi dokaz da i muškarci, a ne samo žene, mogu funkcionirati na nekoliko kolosijeka istodobno.

Top singlovi. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood; Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge NOVO : Velid Đekić - 'Volite li Rijeku?' (V.B.Z., 2006.),knjigoljub.blog.hr I pitanje za kraj da li ste lokalpatriot i volite li Rijeku ? Da, lokalpatriot sam i naravno da volim Rijeku.Hvala vam lijepo ! Nema na čemu.

POVEZANE KNJIGE