Atlas globalizacije

Atlas globalizacije Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
12,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Atlas globalizacije.pdf
ISBN
8055859477197

OPIS

Iako nam klimatske promjene svima nalažu da se što prije založimo za trajni razvoj, u svijetu i dalje vladaju podjele, egoizam prekomjerno raste, a igra“ između velikih sila se nastavlja.Da bismo shvatili globalnu krizu Atlas je svijet predočio u kartama, postavio najvažnija pitanja suvremenog svijeta i pokazao povijest koja se upravo stvara. Da bismo jasno vidjeli autori Le Monde diplomatiquea predstavili su sažete i nedvosmislene prikaze, s nastavkom na internetskim stranicama. Da bismo svi sudjelovali u političkom životu tekstovi, karte, grafikoni i ilustracije potiču građansku svijest i ruše mnoge predrasude. Atlas sadrži 234 karte i grafikona te 100 prikaza. Poglavlja: – Planet u opasnosti – Nova geopolitika – Dobitnici i gubitnici u globalizaciji – Sukobi koji traju – Uspon Azije Istodobno kako se gradi Europa, nacije od kojih je sastavljena podvrgnute su pritiscima kojima se ona pokušava srušiti: porast regionalnih/nacionalnih identiteta, od Padanije do Škotske i Flandrije često premašuje napredak decentralizacije i regionalizacije, sve do ponovnog postavljanja nacionalnog pitanja u smislu sukcesije ili podjele. Naciju određuje opseg solidarne zajednice u kojoj živimo zajedno s drugima. Često je sagrađena na prisili i predstavlja posljednju strukturu koja osigurava stanovitu uzajamnost u opasnostima i solidarnost (naročito u raspodjeli dohotka) među heterogenim stanovništvom. Povećanje moći Europe i mistificirajući diskurs koji ga prati mnoge su doveli do uvjerenja da se gradi novi opseg solidarnosti koji bi mogao zamijeniti onaj nacionalni, koji je proglašen suviše uskim. Ali ako se bude oslanjalo samo na financijsku logiku, proširenje će uništiti solidarnost.

Dodaj u košaricu-30%. 273,00 kn 390,00 kn Due diligence - Peter Howson.

stoljeće. U trećoj cjelini se na primjerima recentnih znanstvenih istraživanja povezanih s fenomenom globalizacije kroz poslovne i financijske cikluse doktorandi upoznaju s prikupljanjem podataka, opisivanjem i postavljanjem modela, Brojne knjige iz područja političke i povijesne publicistike hrvatskih i stranih autora dostupne su vam u online Knjižari Ljevak.

POVEZANE KNJIGE