Englesko – hrvatski frazeološki rječnik

Englesko – hrvatski frazeološki rječnik - Bendow, Ivana | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bendow, Ivana
DIMENZIJA
8,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Englesko – hrvatski frazeološki rječnik.pdf
ISBN
4033778418443

OPIS

Prvi i zasada jedini u našoj leksikografiji. 3 300 engleskih frazema/natuknica kojima su pridruženi hrvatski frazemski ekvivalenti iz istoga registra (odabrani su frazemi koji imaju široku uporabu u engleskom jeziku i kojima vrve publicistički tekstovi te se često čuju u filmovima, televizijskim serijama, informativnim emisijama). Uz engleski frazem/natuknicu navedena je definicija (semantički opis) na hrvatskome. Svaki frazem obrađen je pod onom riječju koja čini jezgru njegova značenja. Razumijevanje engleskoga frazema/natuknice te konteksta u kojemu se pojavljuju osigurava blok primjera iz engleskog izvornika. Na kraju rječničkoga članka odrednicom usporedivo povezuju se sinonimi frazemi/natuknice.

Preporuči knjigu prijateljima. Ivana Bendow.

Svi su engleski ekvivalenti kontekstualizirani u primjerima iz suvremenih publicističkih i beletrističkih djela te vodećih britanskih, američkih, kanadskih i ... Discussion among translators, entitled: Englesko-hrvatski frazeološki rječnik (Ivana Bendow). Forum name: Croatian.

POVEZANE KNJIGE