Čuvari mostova

Čuvari mostova - Mlakić, Josip | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mlakić, Josip
DIMENZIJA
6,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Čuvari mostova.pdf
ISBN
7529784969838

OPIS

Roman Čuvari mostova govori o izbjegličkom životu bosanskih Hrvata u nekom selu u Hrvatskoj iz kojeg su protjerani Srbi…U ‘Čuvarima mostova’ ostaju tragovi dosadašnjeg stvaralaštva Josipa Mlakića: snovi, cinizam, sumorni krajolici, starci čija sjećanja dodiruju stoljeće, a budućnost grobove, Bosna koja se sve više pretvara u imenicu srca. No, sve je manje reminiscencija, izleta u simbolizam i nadrealizam, a realizam stvarnosti gomila poruke shizofrenog ustroja i nelogičnosti. Mlakićev junak ne uspijeva izabrati mjesto života, ali o mjestu smrti odlučuje se mimo politike. Čuvajući most u krajoliku vlastite duše.Grozdana Cvitan

Potpisi takvih radova prozirni su kao najtanji oblak što se zakači za vrh Veleža. Čim zapuše bura ona prava ispod oblačka se ... HRVATSKA reprezentacija održala je danas otvoreni trening na Stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru, gradu u kojem reprezentacija BiH još nikada nije odigrala službenu utakmicu.

Prilikom proslave pobjede reprezentacije Hrvatske na svjetskom nogometnom prvenstvu, iz zapadnog dijela grada Mostara ispaljeno je više hitaca iz vatrenog oružja. Index.hr - Komentari članaka-Čuvari mostova. ""Nemoguće je to objasniti.

POVEZANE KNJIGE