Noćna straža

Noćna straža - Waters, Sarah | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Waters, Sarah
DIMENZIJA
10,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Noćna straža.pdf
ISBN
2502035251180

OPIS

Bestseler o ženama koje vole žene.U svom novom romanu Noćna straža engleska spisateljica Sarah Waters prati sudbine četiri glavna lika, tri žene i jednog muškarca, u Londonu u razdoblju od šest godina, između 1941. i 1947. Svaki od tih književnih likova (Kay, Viv, Helen i Duncan) uhvaćen je u zamku prošlosti, pa je literarno sasvim logično da je Sarah Waters svoju priču ispričala kronološki unazad, smjestivši je u vrijeme kada je rat već gotovo zaboravljen. A taj londonski rat, neprestane zračne uzbune i bombardirane ulice, u ovom romanu predstavlja samo mizanscen za veliku i lijepu melodramatsku priču u kojoj se isprepleću nedopuštene veze, seksualne avanture, sofisticirana istospolna ljubav i kompleksna analiza osobnih psihičkih destrukcija. Vlasnica zaista rijetkog spisateljskog talenta, Sarah Waters je u ovom vješto napisanom romanu majstorski rekonstruirala atmosferu jednog poratnog a zatim i ratnog vremena čija egzistencijalna nesigurnost omogućuje i bezrazložnu vjernost, ljubavnu požrtvovnost i elegantne završetke ljubavnih veza. Otočka kritika je aklamacijom prihvatila Noćnu stražu, četvrti roman Sarah Waters (1966.) kao njezin najbolji roman dosad, proglašavajući je najboljom otočkom spisateljicom. Sarah Waters je časopis Granta 2003. proglasio jednom od najboljih britanskih pisaca ispod četrdeset godina. Iste je godine proglašena piscem godine na manifestaciji British Book Awards.

O knjizi; Komentari 1; Istina! Pravda! Sloboda! I tvrdo kuvano jaje! Sem Vajms, komandant Gradske straže Ank-Morporka, nekad je imao sve što samo poželeti može. Ali sada se vratio u sopstvenu ... Dnevna straža drugi je dio ruske trilogije započete filmom Noćna straža, adaptacije istoimena ruskoga romana Sergeja Lukiananka.

Kao agent Noćne straže, on mora da patrolira moskovskim ulicama i metroom, i štiti obične ljude od vampira, crnih magova, i ostalih sluga Tame. Kada naiđe na Svetlanu, mladu ženu na koju je bačena moćna kletva, i spase od vampira jednog ... Noćna straža je komedija koja se dešava u Beogradu '30 - tih godina prošlog veka.

POVEZANE KNJIGE