Romeo i Trnoružica

Romeo i Trnoružica - Raos, Predrag | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Raos, Predrag
DIMENZIJA
5,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Romeo i Trnoružica.pdf
ISBN
5391649741004

OPIS

‘- mračna, morbidna komedija – (četiri nježne priče) Sadrži i: Muškarci su svinje ; Ta današnja smradež ; Dva goluba. U ciničnom svijetu još ima onih koji vjeruju u čar i ljepotu spolne ljubavi. Kroz četiri dirljive drame Raos nam pokazuje svoj nepopravljivi optimizam: Ne, ljubav nije mrtva! Grobar se u mrtvačnici, na noćnoj straži, zabavlja izradom unosnih pri- vjesaka od ljudskih ušiju. Kraj njega je, između ostalih, i lijes predsjednika Timura Lenkeskua na aparatima, a koji je po partijskoj direktivi malo živ, malo mrtav, već kako dojave telefonom. Najednom iz jednog lijesa iskoči mlada šizika i grobar skoro umre od straha. Polako se prisjeća i nje i priče. Grobar je nekrofil, a šizika klijentica koja je oživjela od njegova milovanja. On se onesvijestio, a ona pobjegla. Proglasili su je mrtvom jer se na nekoj redalici (gang bang) napila i nadrogirala. Njoj je to, međutim, bilo seksualno uzbudljivije od svega što je doživjela, pa se vratila po još. Grobar drži pledoaje u obranu nekrofilije; da je Romeo ševio mrtvu Juliju, oboje bi bili živi. Šizika, međutim, počinje nekakve feminističke monologe, što se grobaru baš ne sviđa, a osim toga se otkriva da ona baš i nije čista djeva u bijeloj haljini, kakvu je on isfantazirao. Sukob među njima raste, pa mu se djevojka na kraju ne želi podati. Ne želeći da mu pobjegne i po drugi put, grobar je zvjerski brutalno zatuče lopatom, a zatim nad njezinim mrtvim tijelom drži najnježniji ljubavni monolog. Da sačuva tijelo, a prikrije zločin, u njezin lijes prebacuje Lenkeskua, za kojeg javlja da je drugi dan uskrsnuo, nadmašivši i samog Krista. Djelo je čudna smjesa groteske, jetke ironije, grozne brutalnosti i upravo sentimentalne nježnosti. Predrag Raos rođen je 1951. u Zagrebu, gdje je 1975. diplomirao kemiju na Prirodoslovno matematičkom fakultetu, ali nikad nije radio u struci. Zarana se bavi pisanjem, uglavnom fantastike (napose znanstvene) pa je dosad objavio 12 knjiga (od toga 10 romana), i barem još toliko rasutih tekstova (priča, eseja, kozerija, polemika, pjesama, radio-drama). U pripremi mu je desetak knjiga. Bavi se i prevođenjem, pa je, što s engleskog, što s francuskog i njemačkog, preveo gotovo 150 knjiga. Objavio je i znanstveni rad kojim je riješio problem izgradnje svemirskog lifta (space elevator), a u pripremi ih je još nekoliko.’

studenog 1893.), ruski skladatelj i jedan od najvećih skladatelja romantizma. Čajkovski je porijeklom iz ugledne ukrajinske kozačke obitelji Čajka (rod).

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! PREDRAG RAOS ROMEO I TRNORUŽICA. Naša ponuda može se pretraživati na temelju dva osnovna principa: Pretraga korištenjem tražilice koja je strukturirana tako da se na početku upisivanja željenog pojma u samom polju tražilice u padajućem izborniku pojavljuju rezultati koje je moguće odabrati ili upisivanjem cijelog pojma i odabirom polja Pretraži Kupite knjigu Romeo i Trnoružica autora: Predrag Raos u nakladi Izvori.

POVEZANE KNJIGE