Izgubljeni život Eve Braun

Izgubljeni život Eve Braun - Lambert, Angela | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lambert, Angela
DIMENZIJA
4,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Izgubljeni život Eve Braun.pdf
ISBN
8775900858802

OPIS

Kako je devetnaestogodišnja katolkinja iz srednje građanske klase u Münchenu postala Hitlerovom ljubavnicom i zašto joj je Hitler ostao vjeran do smrti? Je li ga privlačila samo seksualno, politički ili zbog svoje jednostavnosti— ili ju je uistinu volio?Evu Braun smatralo se rasistkinjom, ali i prostodušnom ženom koja je sve vrijeme provodila kupujući. Njezin ju je osobni vozač prozvao najnesretnijom ženom u Njemačkoj. Hitler ju je ponižavao u javnosti, dok su je žene vodećih nacista, s kojima je živjela u čuvenom Berghofu, prezirale i ogovarale. No, sve što je Eva željela bilo je Hitlerovo dijete, a ne luksuzan život s moćnim čovjekom, jer, kako je posvjedočio Hitlerov glavni arhitekt Albert Speer, njezina je istinska ljubav prema Hitleru bila neupitna, što dokazuje i svojevoljni odlazak u smrt s njime. U ovoj prvoj biografiji Eve Braun prevedenoj u nas, Angela Lambert upustila se u detaljno istraživanje Evine prošlosti te je prikazala fascinantan i neobičan odnos s Hitlerom, koji su muški povjesničari uvijek zanemarivali. Koristeći dokumente o Evinoj obitelji i intervjuirajući njezine preživjele rođake, autorica je napravila značajan korak naprijed u otkrivanju Evina izgubljena života. ANGELA LAMBERT rođena je u Njemačkoj od majke Njemice i oca Engleza, te je odrastala u bilingvalnoj obitelji. U Njemačkoj je živjela od 1947. do 1950., upoznavši tada svoje njemačke rođake, koji nikada nisu govorili o svojim iskustvima u ratnom Hamburgu. Bila je predavačica na St. Hilda’s College, Sveučilište Oxford, te je radila kao državna službenica, novinarka i televizijska reporterka do 1998. Njezina prva knjiga je bila u finalu za nagradu Whitbread 1986..

Antuna Šoljana 33, 10090 Zagreb Knjiga: Izgubljeni život Eve Braun, pisac: Angela Lambert, Biografije, Tuzla, 55,90 KM, Izdavač: Naklada Ljevak, strana: 478, Latinica, Tvrdi uvez, Hrvatski jezik ... Eva Braun Život s Hitlerom Heike B Gortemaker. Na početku godine u kojoj se navršava 100 godina od rođenja Eve Braun (6.

... Izgubljeni život Eve Braun Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji.

POVEZANE KNJIGE