Blaga iz raja

Blaga iz raja - Sora, Steven | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sora, Steven
DIMENZIJA
12,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Blaga iz raja.pdf
ISBN
2091504132672

OPIS

Da li je Torinsko platno samo srednjovjekovna varka ili je pravi dokaz Uskrsnuća?Da li se lubanja svetog Ivana Krstitelja nalazi u Francuskoj, u Damasku ili je tek nedavno pronađena prilikom iskopavanja u blizini Mrtvog mora?Mogu li čuda moderne znanosti ukaljati ugled misterija svetih relikvija koje se štuju već više od dva tisućljeća ili će samo potvrditi ono što su milijuni vjernika već odavno znali?U knjizi Blaga iz raja autor Steven Sora pokušat će pronaći odgovore na ova pitanja. U ovom očaravajućem istraživanju Sora pripovijeda o najcjenjenijim rukotvorinama kršćanstva – Kovčegu saveza, Noinoj arki, Iskonskom križu, Koplju sudbine, Torinskom platnu i Svetome gralu – kao i o manje poznatim predmetima poput Veronikinog rupca i kostiju i krvi biblijskih osoba. Povezujući povijesne i vjerske činjenice s otkrićima moderne znanosti, Sora iznosi podrijetlo, nastanak i vjersko značenje svakog predmeta te istražuje autentičnost svakog pojedinog predmeta kroz leću moderne znanosti. Ova knjiga istražuje namjere i želje hodočasnika koji svake godine prelaze tisuće kilometara kako bi vidjeli izložene relikvije u nadi da će prisustvovati nekom čudu, ozdravljenju, izlječenju ili kako bi dobili odgovor na molitvu i jednostavno pokazali svoje štovanje svete rukotvorine. Od najsvetijih predmeta u kršćanskome svijetu pa do nekih bizarnih vjerskih rukotvorina koje se trenutno prodaju na Ebay-u, Blaga iz raja istražuju mogućnosti tehnologije u dokazivanju ili osporavanju ovih svetih čuda.

godine. Spomenimo da su u posljednjem ratu (1992-1995.g.) uz brojne uništene i opljačkane umjetnine i spomenike, iz Jajca bili odneseni i posmrtni ostaci posljednjeg bosanskog kralja ... Raja, Gaja i Vlaja su Diznijevi pačići, sestrići Paje Patka.

Vodi me na drugu obalu. Na cvijetnu stanu Galileje.

POVEZANE KNJIGE